Šport

Ema Klinec z odličnim skokom v finalu končala na šestem mestu

Uredništvo , 05.02.23 ob 13:48

V Willingenu so slavile tri Japonke.

Ema Klinec z odličnim skokom v finalu končala na šestem mestu

Japonka Yuki Ito (233,3 točke) je zmagovalka tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Tekmovalki iz dežele vzhajajočega sonca sta zasedli tudi preostali mesti na odru za zmagovalke. Druga je bila Nozomi Maruyama (229), tretja pa Sara Takanashi (222,6). Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec (200,3) na šestem mestu.

Z drugim skokom pridobila kar tri mesta

S tem je 24-letnica iz Poljan nad Škofjo Loko prekinila niz treh zaporednih uvrstitev na oder za zmagovalke. V prvi seriji današnje tekme je bila deveta, v drugo pa je skočila 128,5 m in pridobila tri mesta.

Klinec je tako malce pridobila v boju za tretje mesto v skupnem seštevku. Zdaj ima 60 točk zaostanka za Norvežanko Anno Odine Stroem (815). Pred njima sta najboljša Avstrijka Eva Pinkelnig (1142) in drugouvrščena Nemka Katharina Althaus (1003).

Šesto zmago v karieri, prvo po sezoni 2016/17, je zabeležila Yuki Ito. Drugič v tej sezoni ter skupno 23. v karieri je 28-letnica stopila na oder za zmagovalke. Za Maruyama so bile to tretje stopničke v karieri, za Takanashi pa že 115.

Križnarjeva zaradi slabe forme odpotovala domov

Od Slovenk se je v finale poleg Klinec uvrstila le še Katra Komar (107,4), ki je bila na koncu 26. V prvi seriji je v izteku skakalnice padla, a se pri tem ni poškodovala. Nejka Repinc Zupančič je znova ostala brez finala, tako kot v soboto je zasedla 31. mesto. Maja Vtič je bila diskvalificirana zaradi neustreznega dresa.

Nika Križnar je že po petkovi mešani ekipni tekmi sporočila, da zaradi slabe forme ni sposobna nadaljevati vikenda v Willingenu. Vmes je že odpotovala domov, kjer se bo pripravljala za naslednje nastope in predvsem domače svetovno prvenstvo v Planici.

Naslednje tekme svetovnega pokala za ženske bodo prihodnji konec tedna v avstrijskem Hinzenbachu.

STA