Šport

Državni prvaki proti Mariborčanom niso dopustili presenečenja

Uredništvo , 01.02.20 ob 20:14

Rokometna tekma med ekipama Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik se je končala z visoko zmago gostiteljev.

 

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 450, sodnika: Leskovec in Vidic.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor, Marguč, Šarac 5, Grošelj 5, Poteko 1, Žabić 1, Kodrin 2, Horžen 4, Grebenc 6, Makuc 2, Leban, Novak 4.
* Maribor Branik: Ferjan, Kljun, Planinšek, Zugan, Kocjančič, Sok 1, Hočevar, Jerenec 1, Miličević 6, Velkavrh 3 (2), Ranevski 2, Golik 1, Budja 1, Jerebie, Sivka 1, Kobetić 3.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško -, Maribor Branik 3 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Maribor Branik 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši tudi po malo manj kot dvomesečnem premoru zaradi nedavnega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem nadaljujejo svoj zmagoviti pohod na domačem prizorišču. Na današnjem obračunu v 16. krogu lige NLB so zanesljivo opravili z Mariborčani in dokazali, da v naporen teden – najprej bodo v sredo gostovali v Velenju, konec tedna pa gostili še zvezdniške Parižane v okviru lige prvakov – vstopajo v dobri pripravljenosti. Tekma se je končala z rezultatom 30:19 (13:9).

Temelji za novo zmago že v prvi polovici dvoboja

Varovanci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so temelje za novo zmago postavili v prvi polovici dvoboja in si že v 22. minuti – po delnem izidu 3:0 – priigrali pet golov prednosti (11:6).

V začetku drugega polčasa so še bolj povečali frekvenco svojih obratov, po sedmih minutah tekmecem ušli na osem golov (19:11), do konca tekme pa so si nekajkrat priigrali 12 golov prednosti (28:16, 29:17, 30:18).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Grebenc, v mariborski Adrian Miličević, oba sta dosegla po šest golov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 5. februarja gostovala v Velenju, mariborska pa bo v soboto, 8. februarja gostila Jeruzalem Ormož.

Veliki petek
Dan žalovanja: Dan, ko je trpel in umrl na križu
map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00