Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je pričakovano prebil v ekipo novincev leta 2019 v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Kot so sporočili iz severnoameriške košarkarske lige, je Dallasov mladenič, tako kot tudi Atlantin Trae Young, dobil maksimalno število glasov s strani 100 medijskih glasovalcev.

V peterki  vseh pet prvih igralcev

V ekipi novincev sezone so še Deandre Ayton iz Phoenixa, Marvin Bagley III iz Sacramenta ter Jaren Jackson iz Memphisa. To pomeni, da se je vseh pet prvih igralcev z zadnjega nabora prebilo v prvo peterko. Ayton je bil prvi izbor, Bagley III drugi, Dončić tretji, Jackson četrti, Young pa peti.

Zadnjič v sezoni 1984/85

Nazadnje se je prvih pet izborov z nabora v peterko leta uvrstilo v sezoni 1984/85, ko so ekipo novincev sestavljali legendarni Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins in Charles Barkley. Dončić, Young in Ayton so sicer v igri za priznanje za novinca leta, v drugo ekipo »rookiejev« še so izbrali Shaija Gilgeous-Alexandra, Collina Sextona, Landryja Shameta, Mitchella Robinsona in Kevina Huerterja.