Moštvo Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA vpisalo 31 zmago. Blestel je Luka Dončić, ki je za zmago nad Detroit Pistons s 127:117 prispeval 30 točk, 10 skokov in devet podaj.

Najboljši na domačem parketu

Dallas je na domačem parketu znova okusil slast zmage. Trenutno z 31 zmagami in 26 porazi zaseda sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Gostje, ki veljajo za eno slabših ekip v ligi, so na  po nizu osmih zaporednih točk povedli z 8:2, a so tokrat domači vseeno v prvi četrtini pokazali nekaj več energije in volje kot na prejšnjih tekmah. Po trojki Luke Dončića, njegovi drugi na tekmi, so gostitelji povedli s 15:14.

Dončić je bil le za asistenco oddaljen od trojnega dvojčka. Dosegel je 30 točk, k temu pa dodal 10 skokov, 9 podaj in dve ukradeni žogi.

Tri minute in pol pred zadnjim piskom sirene je Dallas prišel le do osem točk zaostanka (104:112). Ko je trojko za 121:109 zadel Dorian Finney-Smith, je bil dvoboj tako rekoč že odločen.

 

Odlična tudi Dragićeva ekipa

Zmage se je veselil tudi Goran Dragić z Miami Heat, ki je za zmago s 107:87 proti San Antonio Spurs prispeval devet točk, pet skokov in dve podaji.

V noči s srede na četrtek je zmagala tudi ekipa Denver Nuggets, ki je za točko, s 106:105, ugnala Portland Trail Blazers. Denver je tako prišel do četrte zaporedne zmage, a brez pomoči Slovenca Vlatka Čančarja, ki ni dobil priložnosti za igro.

Denver z 38 zmagami in 20 porazi v zahodni konferenci zaseda četrto mesto.