Za slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem je nova bleščeča predstava v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Ljubljančan je bil z 42 točkami najboljši igralec druge tekme finala zahodne konference. Kljub izjemni Dončićevi predstavi pa je zasedba Dallas Mavericks utrpela še drugi poraz, s 126:117 je bila boljša ekipa Golden State Warriors.

Vodili so večino igre

Pri domači zasedbi je Stephen Curry dosegel 32 točk s šestimi trojkami in osmimi skoki, Kevon Looney je dosegel rekord v karieri z 21 točkami in 12 skoki, košarkarji Golden State Warriors pa so ponovili vajo s prve tekme konferenčnega finala ter v finalu zahodne konference povedli z 2:0 v zmagah. V finale lige NBA se bo prebila ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage.

V finalu vzhodne konference sta ekipi Miamija in Bostona izenačeni 1:1 v zmagah.

Dončić je v 38 minutah igre dosegel pet trojk, vpisal pa je še pet skokov, osem podaj, tri ukradene žoge in blokado.

Luka Dončić in Mavericks so vodili večino tekme. Gostje iz Teksasa so dobili prvo četrtino (32:25), ob polčasu so imeli prednost 14 točk (72:58), ob koncu tretje četrtine pa so obdržali minimalno vodstvo dveh točk (85:83). A so bojevniki pritisnili v zadnji četrtini ter Dallasu prizadejali še drugi poraz v svoji domači dvorani. Naslednji dve tekmi bosta v Dallasu.

STA