Yukiya Sato (244,3) je presenetljivi zmagovalec prve od dveh posamičnih tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v Sapporu. Drugi je bil Avstrijec Stefan Kraft (234,1), ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tretji je bil Poljak Dawid Kubacki (229,5), četrti pa že najboljši Slovenec Domen Prevc (228,2). V deseterici je pristal še Peter Prevc.

Dobitnik velikega kristalnega globusa ga je v drugo polomil

Po prvi seriji je sicer vodil dobitnik velikega kristalnega globusa v lanski sezoni Ryoyu Kobayashi, ki je imel lepo prednost, v drugo pa ga je polomil in zasedel šele 16. mesto. V skupnem seštevku se je po ponesrečenem skoku Karla Geigerja na prvo mesto prebil Kraft, tretji pa je zdaj pred Kobayashijem zmagovalec letošnje turneje štirih skakalnic Kubacki.

Druga posamična tekma bo v Sapporu na sporedu v nedeljo, in sicer ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.

Na koncu pridobil kar 11 mest za končno četrto

Najmlajši od bratov Prevc je zadnjo petnajsterico skakalcev odprl s skokom, dolgim 136 metrov, s čimer je sprva prevzel vodstvo, na koncu pa je pridobil kar 11 mest za končno četrto. Deset mest je v finalu pridobil še njegov brat Peter Prevc (223,1), ki je bil osmi, medtem ko je na 18. mesto z desetega po prvi seriji nazadoval Anže Lanišek (205,1).

Izenačen s 23-letnikom iz Domžal je bil tudi Timi Zajc (205,1). Vseeno je šlo za ponesrečen nastop, saj na tekmi ni ponovil sijajnega skoka iz poskusne serije, ko je bil najboljši in najdaljši po skoku, dolgem 145,5 metra. Dve mesti za Laniškom in Zajcem je bil Cene Prevc (200,7, ki je tja padel z 18. mesta po prvi seriji.

Šesti Slovenec, ki ga je glavni trener Gorazd Bertoncelj odpeljal na Japonsko, Rok Justin je bil v petkovih kvalifikacijah diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.