Malo stvari lahko šokira nemško športno javnost. Toda odstavitev trenerja Juliana Nagelsmanna, v katerega so bili vloženi enormni milijoni, ni šokirala le nogometnega sveta. Izzval je jezo navijačev in privržencev kluba do te mere, da so mnogi želeli organizirati pohod pred sedež kluba, da bi protestirali proti takšni odločitvi.

K temu jih je spodbudila novica, da naj bi Nagelsmann za svojo odstavitev izvedel iz medijev.

Klub je v roku 24 ur potrdil njegovo zamenjavo

Po špekulacijah, da naj bi nogometni klub zamenjal trenerja, je Bayern po 24 urah uradno potrdil zamenjavo. Tako bo Nagelsmanna v ponedeljek pri vodenju ekipe zamenjal nekdanji trener Borussie, PSG in Chelseaja Thomas Tuchel.

Nagelsmann je Bayern München vodil od leta 2021 in ga lani popeljal do desete nemške zmage zapored. A konec sezone bo še zelo zahteven. V četrtfinalu lige prvakov se bodo spopadli z Manchestrom Cityjem. V spomladanskem delu bundeslige pa še z neporaženo Borussio.

Skeptični niso le navijači

Pomisleki o menjavi trenerja se niso pojavili zgolj pri navijačih. Nemški selektor in nekdanji trener Bayerna Hansi Flick je bil presenečen: “Seveda smo bili vsi zelo zelo presenečeni nad to novico, a Bayern ni še ničesar potrdil in iz spoštovanja do Juliana in Bayerna preprosto o tem zdaj ne morem govoriti”.

Na tiskovni konferenci pred uradno potrditvijo govoric je nogometaš Bayerna Joshua Kimmich dejal, da tej pereči temi noče govoriti.