Šport

Ana Bucik s petim mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev

Uredništvo , 09.01.22 ob 13:46

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka slalomske tekme za svetovni pokal v Kranjski Gori, svojo najboljšo uvrstitev doslej pa je s petim mestom dosegla Slovenka Ana Bucik.

Ana Bucik s petim mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka slalomske tekme za svetovni pokal v Kranjski Gori. Vodilna v slalomskem seštevku je za 0,23 sekunde prehitela vodilno po prvi vožnji Švicarko Wendy Holdener. Tretja je bila Anna Swenn Larsson iz Švedske z 1,06 sekunde zaostanka. Svojo najboljšo uvrstitev doslej je s petim mestom dosegla Slovenka Ana Bucik.

Vlhova je prikazala najboljšo drugo vožnjo in se na slalomski tekmi za svetovni pokal prebila pred Holdenerjevo. Ta je pred drugo vožnjo vodila za 0,08 sekunde pred Slovakinjo. Swenn Larssonova se je na stopničke prebila s sedmega mesta po prvi vožnji.

Tri mesta je v drugi vožnji pridobila edina slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik. Na koncu je zaostala 1,65 sekunde, s tem pa je zabeležila svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu doslej.

Tri mesta je v drugi vožnji pridobila tudi edina slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik, na koncu je zaostala 1,65 sekunde, in s tem zabeležila svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu doslej. Pred tem je to bilo šesto mesto v slalomu v Jasni marca lani.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Mikaela Shiffrin, je v zaključku druge vožnje, potem ko si je v zgornjem in srednjem delu privozila veliko prednost pred takrat vodečo Swenn Larssonovo, povozila količek in odstopila. Po prvi vožnji je bila tretja.

Rezultati Zlate lisice 2022 v Kranjski gori so:

Veleslalom: 1. Sara Hector (Šve), 2. Tessa Worley (Fra), 3. Marta Bassino (Ita), 8. Tina Robnik (Slo)
Slalom: 1. Petra Vlhova (Slk), 2. Wendy Holdener (Švi), 3. Anna Swenn Larsson (Šve), 5. Ana Bucik (Slo)
Skupno: 1. Petra Vlhova (Slk), 2. Sara Hector (Šve), 3. Wendy Holdener (Švi), 4. Ana Bucik (Slo)