Šport

Althaus zmagovalka Lillehammerja, Ema Klinec obdržala vodstvo na turneji

Uredništvo , 15.03.23 ob 20:05

Nemka Katharina Althaus je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučark skakalk v norveškem Lillehammerju.

Althaus zmagovalka Lillehammerja, Ema Klinec obdržala vodstvo na turneji

Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na šestem mestu, Nika Križnar je bila deveta, točke sta dobili še Nika Prevc in Maja Vtič.

Althaus je bila v vodstvu že po prvi seriji. Najboljša Slovenka Križnar je imela sedmo izhodišče, tik za njo je bila Klinec.

Najboljša Slovenka Ema Klinec

Začetek prve serije so zaradi premočnega vetra večkrat prestavili, v drugi pa je Althaus s 125,5 metra zadržala veliko prednost in slavila pred svetovno prvakinjo iz Planice Kanadčanko Alexandrio Louttit, ki je v finalu pridobila tri mesta. Na najnižji stopnički je končala Avstrijka Eva Pinkelnig, druga po polovici.

V drugi seriji je Klinec skočila 130,5 metra (234,3) in napredovala za dve mesti, Križnar pa je po slabšem doskoku in 125 metrih (223,5) dve mesti izgubila.

Finale sta ujeli še Nika Prevc in Maja Vtič, ki sta bili na koncu uvrščeni na 24. in 28. mesto. Prevc je skočila 111,5, Vtič pa 108 m.

Katra Komar je bila z 31. mestom prekratka za drugi nastop.

V seštevku turneje raw air je Ema Klinec obdržala prvo mesto, zdaj ima s 1444,9 točke 20,8 točke več kot današnja zmagovalka Althaus. Nika Križnar je v seštevku norveške turneje sedma.

STA