“Čeprav smo zmagali derbi, smo osvojili le tri točke. Na koncu štejejo točke in kako bomo uspešni na koncu prvenstva,” je uvodoma dejal trener Olimpije Alberto Riera.

“Vesel sem. Pripravljali smo se cel teden. Privoščim ta trenutek tudi fantom, a vedo, da nismo še nič osvojili. Gremo dalje, potrebno jih je pripraviti tudi na težke trenutke,” je še dodal 40-letnik.

O odločitvah in spremembah igralne formacije kot tudi udarne enajsterice. “Včasih se tako odločim zaradi nasprotnika, včasih, ker verjamem, da bomo tako prikazali naš najboljši nogomet. Seveda želim presenetiti tekmeca. Ključno je najti odgovor, kako kaznovati nasprotno ekipo in najti njene slabosti.”

Vsaka ekipa ima slabosti

Španec je poudaril, da vsaka ekipa slabosti, ne samo Maribor. Slabosti ima Maribor, imamo jih mi in ima jih tudi Barcelona. Vse ekipe na svetu jih imajo. Če bi obstajali taktika in postavitev, ki bi bile vedno uspešne bi vsi igrali enako. Ko se odločiš za eno, se moraš zavedati njene prednosti in slabosti.”

Riera je potrdil, da so imeli tudi prednost, saj so imeli več časa za pripravo na derbi “Jasno je, da če imaš več časa za pripravo, se lahko bolje osredotočiš na podrobnosti,” o samem pomenu derbija nekdanji član Liverpoola, Man. Citya, ob koncu kariere pa tudi Zavrča in Kopra:

Na derbijih se ne igra, temveč se zmaguje. Na njih so vedno prisotna močna čustva. Res je, sam sem jih dal skozi kar nekaj. Derbiji so le derbiji in na njih je vedno prisotna strast in dodatna motivacija. To sem začutil tudi danes,” in za konec potrdil še enkrat uvodne besede: “Četudi smo derbi dobili, smo osvojili le tri točke in že naslednji teden nas čaka Gorica. Na koncu šteje le, kako uspešni bomo na koncu prvenstva.”