Šport

30. Športni vikend Maribora, ki so ga zaradi epidemioloških razmer iz običajnega spomladanskega termina prestavili na jesen. Športno dogajanje bo ta konec tedna posebej živahno na in pod Pohorjem, pa tudi na številnih drugih prizoriščih po mestu.

Uredništvo28 minut

Skate park je vsak dan poln otrok in odraslih, kar dokazuje, da je Maribor tovrstno pridobitev zares potreboval. Obiskujejo ga tudi tujci, med uporabniki pa zaznavajo vse več deklet.

Tea Tošić Golob2 uri

Danes bodo rokometaši RK Maribor Branik odigrali prvo domačo tekmo v sezoni, pred katero bo mogoče kupiti sezonsko karto.

Jerneja Potočnik2 uri

Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil s kolesarske dirke po Franciji izključen direktor moštva Primoža Rogliča, Jumbo Visme, Nizozemec Merijn Zeeman. Do predstavnika Mednarodne kolesarske zveze se je vedel neprimerno, ker je ta pri pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča, je sam priznal na Twitterju.

Uredništvo22 ur

Devetindvajsetletna Mariborčanka, sicer 50. igralka sveta, je proti osmi z lestvice WTA odlično začela in v prvem nizu vodila že s 5:0, na koncu pa komaj izvlekla zmago s 6:4.

Uredništvo1 dan

Med ubežniki je bil sicer najbolj aktiven njegov moštveni kolega Richard Carapaz, ki je v boju za pikčasto majico slekel Tadeja Pogačarja, a pomembnejši je bil boj za ohranitev pozicij v skupnem seštevku, kjer še naprej vodi Primož Roglič.

Uredništvo2 dneva

Nogometaši Maribora stopijo vsako jutro na tehtnico. Nato sledita skupni zajtrk in priprava na trening. »Več časa fantje preživijo v klubu, boljše je,« pravi Mauro Camoranesi, trener Maribora. Vijoličasti v soboto ob 18. uri gostijo aktualne prvake Celjane. Amir Dervišević: »Dolžni smo še iz lanske sezone!«

Jaša Lorenčič2 dneva

Slovenskega košarkarja Dallasa Luko Dončića so izbrali v najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške lige NBA.

Uredništvo2 dneva

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v današnji kraljevski etapi storil velik korak proti skupni zmagi na dirki po Franciji. V skupnem seštevku ima zdaj 57 sekund prednosti pred rojakom Tadejem Pogačarjem in minuto ter 26 sekund pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom, zmagovalcu 17. etape.

Uredništvo3 dnevi

Najboljše kolesarje na dirki po Franciji je danes čakal najtežji preizkus v Alpah. Pot jih je peljala preko dveh prelazov, skupno dolgih kar 38, 6 kilometra. Zmagovalec etape Lopez, Roglič in Pogačar še vedno na vrhu skupnega seštevka.

Uredništvo3 dnevi

Dragić je po današnji težki zmagi Miamija proti Bostonu na prvi tekmi finala končnice vzhodne konference košarkarske lige NBA dejal, da energijo za zmage črpa od soigralcev.

Uredništvo3 dnevi