Šport

Danes je na sedežu Evropske zveze potekalo žrebanje za četrtfinale lige prvakov.

Uredništvo8 ur

Pojasnila Sergeja Jakirovića, trenerja Maribora, (za)kaj je šlo spet vse narobe proti Taboru iz Sežane: »Ko si ne morete podati dva, trikrat naprej, potem ne morete iskati več.« Je naslov za vijoličaste že izgubljen? »Lahko se tega bojimo, da. Gledati moramo nase, ampak če takih tekem ne dobivamo, potem nima smisla sanjati o naslovu.«

Jaša Lorenčič14 ur

Vroče iz vroče Sežane: kako je na najmanjšem igrišču v prvi ligi je Maribor doživel največji neuspeh letos. Drugi poraz s 4:1. Sergej Jakirović se je precej uštel, ko je premešal postavo Maribora. V Sežani nemočni vijoličasti so od naslova štiri kroge pred koncem oddaljeni za čudež. Celje beži za tri točke, Olimpija, ki zvečer gosti še Rudar, pa za štiri.

Jaša Lorenčič1 dan

V Ljubljani so včeraj prvič izvedli brezplačni večer joge na Špici. Z občine pa so še sporočili, kdaj bodo naslednji termini.

Uredništvo1 dan

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je ta teden ostal brez trenerja. Uprava kluba si želi, da bi v novi sezoni to mesto prevzel Slovenec Matjaž Kek, ki je kot trener na Hrvaškem blestel že kot trener Rijeke, poročata hrvaška časnika Jutarnji list in Sportske novosti.

Uredništvo1 dan

Naštevanje, koga vse da ne more preigrati, je bilo po derbiju v Stožicah dolgo. Zelo dolgo. Slišalo se je na novinarski tribuni, bralo na spletu, razbralo iz ocen njegove igre. V nedeljo, teden dni kasneje, je Gregor Bajde zabil Muri evrogol. Sam pravi, da bi si danes, ko Maribor gostuje pri Taboru v Sežani (18:00), želel, če bi bilo igrišče malo širše.

Jaša Lorenčič2 dneva

Dres mariborske ekipe bo v novi sezoni oblekel 25-letni Ukrajinec Yevhenii Kisiliuk (197 cm), ki bo igral na mestu sprejemalca. Jenia, kot ga kličejo prijatelji je reprezentant Ukrajine, ki je pred dvema letoma že igral v mariborski dvorani Tabor, saj je njegova reprezentanca v Zlati Euro ligi igrala tudi proti Sloveniji.

Uredništvo3 dnevi

Na svetovnih lestvicah dosežkov sezone v posameznih disciplinah so se med prvo trojico uvrstili trije Slovenci. Tina Šutej vodi v skoku s palico, tretja sta Neja Filipič (troskok) in Kristjan Čeh (disk).

Uredništvo4 dnevi

Človek rekord. Ata strelec. Kapetan upanja. Ko zabiješ stoštiriinpetdeseti ligaški gol, ga pa najbrž že znaš doživeto opisati. In Marcos Tavares, strelski rekorder, to že zna. V nulo. »Sam sebi sem samo rekel: Bog pomagaj! Zaprl sem oči…« In je pomagal. Mariboru, da je po zmagi nad Muro še skupaj s Celjem štiri točke za Olimpijo.

Jaša Lorenčič5 dni

Mariborčani po dramatični borbi z Muro vendarle do treh točk.

Uredništvo5 dni

Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro.

Uredništvo6 dni