Šport

NIJZ za športne vadbe poleg splošnih priporočil med drugim svetuje zadostno medosebno razdaljo, razkuževanje opreme in prostorov ter izogibanje srečevanju različnih skupin vadečih. Priporča, da se rekreativnih športnih dejavnosti v zaprtih prostorih, razen individualnih, za zdaj še ne izvaja.

Uredništvo2 uri

Znana so priporočila NIJZ za športna bazenska kopališča. Med drugimi bo moral imeti vsak kopalec na voljo vsaj 12 kvadratnih metrov vodne površine. Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju je tudi ob upoštevanju varne medosebne razdalje obvezna uporaba zaščitnih obraznih mask.

Uredništvo5 ur

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je odboru državnega zbora za delo poslal pismo pred današnjo obravnavo podaljšanja čakanja na delo, ki bo vključeno v tretji megazakon za omilitev posledic epidemije koronavirusa. Izpostavil je, da mnogi v športu še vedno ne morejo nadaljevati dela, 5000 jih je brez sredstev za preživljanje.

Uredništvo17 ur

Stala sva pred dvigalom pod vrhom vzhodne tribune Ljudskega vrta. »Ko se spomnim, da sem bil še pred tremi leti trener v drugi hrvaški ligi, gostovanje v Solinu, zdaj pa tole? Glejte, ti pogoji, stadion, klub, dvigalo! Dvi-ga-lo!« Že res, da je Sergej Jakirović pred mesecem dni postal novi trener NK Maribor. Pa ni nič manj navdušen, da je dobil, kot pravi tudi sam, z dvoletno pogodbo z vijoličastimi največjo priložnost v svoji karieri. »Ponosen sem, da je nekdo moje delo prepoznal. Žal mi je samo, da nisem premagal Dinama na Maksimiru, to mi je na Hrvaškem edino zmanjkalo.«

Jaša Lorenčič3 dnevi

Bralci francoskega športnega časnika L’Equipe so pretekli teden glasovali za najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške košarkarske lige NBA in vanjo izbrali tudi slovenskega zvezdnika Luko Dončića. Liga NBA je bila sicer marca zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena.

Uredništvo3 dnevi

Maribor je po 77. dneh odigral prvo tekmo – in zmagal (3:1). Nafta je bila konkurenčen tekmec, tekma odraz dolgega premora, trenerja Sergeja Jakirovića pa čaka še kar nekaj dela, da bo vzpostavil nove ideje.

Jaša Lorenčič3 dnevi

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je izrazil upanje, da bi se nogomet s prisotnostjo gledalcev na tribunah lahko vrnil do jeseni. Odgovarjal je tudi na vprašanja glede razmer v Sloveniji, pri tem pa zanikal, da bi ga zanimal položaj v slovenski politiki.

Uredništvo3 dnevi

Slovenski nogometni prvoligaši že nekaj dni lahko skupinsko vadijo pred nadaljevanjem sezone, ki je predvideno za 5. junij. Kljub temu se morajo zaradi epidemije novega koronavirusa ob vadbi držati številnih priporočil Nogometne zveze Slovenije (NZS) oziroma NIJZ.

Uredništvo4 dnevi

Na Stadionu Ljudski vrt je danes potekal slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem rekonstrukcije zahodne tribune Stadiona Ljudski vrt – podjetjem Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra.

Uredništvo5 dni

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2020/21 je pravočasno vložilo vseh 10 (deset) klubov 1. SNL 2019/20.

Uredništvo6 dni

Člane Slovenske fitnes iniciative zanima, kdo bo prevzel odgovornost za nastalo škodo in kdo bo odgovarjal več tisoč vadečim, ki ne razumejo kaj je narobe s fitnesom, z drugimi oblikami rekreacije, kot so ples, borilne veščine in podobno pa je vse v redu

Uredništvo6 dni