Šport

V času sodelovanja je Mazejeva med drugim postala svetovna prvakinja v smuku in kombinaciji ter podprvakinja v superveleslalomu.

Uredništvo21 minut

Zakaj je bila to nemara najboljša tekma doslej pod Maurom Camoranesijem? Tudi zato, ker Ažbetu Jugu sploh nismo dali ocene. Nismo imeli za kaj. Aljoša Matko pokazal, da je potrpežljiv in prebrisan. Sistemi res niso pomembni. In menjave? O, kako so se časi spremenili.

Jaša Lorenčič10 ur

Še bolj kot dva iznajdljiva gola Aljoša Matka, drugi s peto je bil predrzno lep, je prepričala suverena, preudarna in prepričljiva igra Maribora na gostovanju proti Celju (0:2). Grofje niso sprožili niti enega strela v okvir vijoličastih, ki je drugič letos ohranil mrežo nedotaknjeno.

Jaša Lorenčič18 ur

Kot je nogometaš zapisal na Instagramu, je zelo ponosen, da je njegova podoba tudi na embalaži igrice, ob tem pa bo njegov lik tudi med nogometnimi ikonami v Fifinem Ultimate Teamu v naslednjih treh letih.

Uredništvo2 dneva

V Ljudskem vrtu zadovoljstva in samozavesti po treh zaporednih zmagah ne manjka. Na gostovanju pri Celju (sreda, 17.00) bodo sicer povrhu brez Denisa Klinarja in Blaža Vrhovca. Jan Mlakar pravi, da so prejeti goli resda problem, ampak ne, dokler dokazujejo, da se lahko vrnejo.

Jaša Lorenčič2 dneva

Francoska kolesarska revija Velo Magazine je izbrala 15 nominirancev za prestižno nagrado zlato kolo (Velo d’Or). Med glavnimi favoriti za nagrado sta slovenska zvezdnika, zmagovalec francoskega Toura Tadej Pogačar ter zmagovalec Vuelte in vodilni na jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze Primož Roglič.

Uredništvo2 dneva

Potem ko so reprezentanti nedavno ostali brez decembrske tekme v Nizozemskem, tam so jih zavrnili zaradi trenutnega položaja z novim koronavirusom v Sloveniji, so tekmo, ki bi morala biti 12. in 13. decembra, odpovedali tudi v Mariboru.

Uredništvo3 dnevi

Zmagovalec prve individualne preizkušnje sezone je Nemec Markus Eisenbichler. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še rojak Karl Geiger in Avstrijec Daniel Huber. Točke so pridobili tudi štirje Slovenci, najvišje, na šestem mestu, je končal vodilni po prvi seriji Anže Lanišek.

Uredništvo4 dnevi

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (14,6 točke) vodi po prvi seriji prve posamične tekme 42. sezone svetovnega pokala v poljski Wisli, kjer nastope skakalcev močno kroji veter. Žrtev slabih razmer je bil tudi lanski zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Stefan Kraft. V finalu bodo od šesterice nastopili štirje Slovenci.

Uredništvo4 dnevi

Prva liga si ne zasluži, da je z zamujanjem tekem oziroma preklapljanjem na Televiziji Slovenija zgolj stiščana med zimske športe. Ko Jan Mlakar dobi tekmo sam s sabo, jo dobijo tudi vijoličasti. Kako razumeti boljše napadalne kot obrambne predstave Špira Peričića? In kaj, če je to, kar smo videli na zadnjih treh tekmah, že sto odstotkov?  

Jaša Lorenčič4 dnevi

Košarkarice Maribora so zabeležile prvo zmago v sezoni. Doma so premagale Grosuplje s 67:62.

Uredništvo5 dni