Začenja se jesenski teden restavracij, na katerem se bo do 19. oktobra predstavilo 117 restavracij iz vse Slovenije. Organizatorji želijo tokrat izpostaviti povezavo med kulinariko, gostoljubjem in digitalizacijo, del česar so tudi nov digitalno podprt rezervacijski sistem in digitalni darilni boni.

Cena menija 25 evrov

Osnovna cena menijev na tednu restavracij je 25 evrov, z dodatkom za kakovost pa se v najbolje ocenjenih restavracijah lahko zviša do 36 evrov. Sodelujoči ponudniki, ki se jim je to jesen pridružilo šest novih, so v menije vključili surovine z oznako izbrana kakovost - Slovenija.

Kot poudarjajo organizatorji, teden restavracij, ki vsako leto privabi več kot 110.000 gostov, ni le praznik vrhunske kulinarike. Uveljavil se je tudi kot platforma za povezovanje strok, znanj in partnerstev, ki prispevajo k razvoju slovenskega gostinstva.

Digitalni rezervacijski sistem

Ob naraščajočem številu gostov in rezervacij se gostinski sektor po njihovih besedah sooča s potrebo po učinkovitejšem upravljanju procesov in boljši uporabniški izkušnji. Zato je teden restavracij letos uvedel nov digitalno podprt rezervacijski sistem, ki omogoča višjo stopnjo avtomatizacije, večjo preglednost in prilagajanje izkušnje tako gostom kot gostincem.

"Prvi dnevi rezervacij potrjujejo, da so gostje digitalno rešitev dobro sprejeli, saj sistem beleži veliko odzivnost in veliko število uspešno zaključenih rezervacij že v uvodnih dneh," so poudarili na torkovi predstavitvi jesenske izvedbe projekta v Ljubljani.

Z letošnjo jesensko izvedbo uvajajo tudi možnost nakupa digitalnih darilnih bonov za obisk sodelujočih restavracij.