9. maja že 22. Škisova tržnica, največja prireditev za mlade v Sloveniji, z bogatim zabavnim programom in novimi partnerji.

Zveza ŠKIS organizira v četrtek, 9. maja 2019 že 22. Škisovo tržnico, ki bo potekala na zelenici ob Kardeljevi ploščadi v Ljubljani. Gre za tradicionalno prireditev, na kateri študentski klubi iz vse Slovenije, v zadnjih letih pa tudi iz tujine, predstavijo svoje delovanje, regionalne običaje in kulinariko, zvečer pa se spremeni v prostor odličnega glasbenega doživetja in dobre zabave.

Od kulinarike do glasbe

Škisovo tržnico v celoti organizirajo študenti, tudi letos pa je velik poudarek na dobrodelnosti in osveščanju. Tako bodo organizatorji skupaj z Anino zvezdico že drugo leto zapored na prireditvi zbirali hrano za pomoči najbolj potrebnim, s podjetjem Snaga pa bodo osveščali udeležence o pomenu odgovornega odnosa do okolja v katerem živimo. Velik poudarek  bo tudi na osveščanju o varnosti v prometu, saj se bo, skupaj z zavodom Varna pot,  z različnimi aktivnostmi mlade osveščalo o varni vožnji brez alkohola in prepovedanih drog.

Tako z mladostno energijo Škisova tržnica ponuja prepletanje slovenske in mednarodne kulture in kulinarike, nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se spremeni v prostor odličnega glasbenega doživetja, dobre zabave in norih doživetij.

Zvečer sledi glasbeni del na dveh prizoriščih (glavni in elektronski oder), kjer bodo nastopili najboljši slovenski in tuji glasbeni izvajalci, hkrati pa bodo svojo priložnost za nastop dobile tudi mlade, še ne uveljavljene glasbene skupine, ki so se prijavile na razpis Škisolov. Na veliki oder bodo tako stopili Siddharta, Jan Plestenjak, Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Pop Design, MRFY in ostali. Za privržence elektro glasbe, pa na elektro oder Škisove tržnice prihajajo mednarodno znan DJ Dynoro, Plastik Funk, Kosta Radman, Clay Clemens in mnogi drugi.

Mladi za mlade

Mladi za mlade ustvarjamo prireditev Škisova tržnica. Zavedajmo se, da so študentska leta nekaj čudovitega. To je čas cvetenja in razcvetanja, iskanja ravnotežja med obveznostmi in prostim časom. Bodimo živahni, polni veselja in energije, ki je nikoli ne zmanjka. Za kakšen dan se odklopimo od obveznosti in se prepustimo največji študentski dogodivščini – Škisovi tržnici, da bomo nato uspešno in motivirano zakorakali v naporno izpitno obdobje,” je povedala Nina Plank, predsednica Zveze ŠKIS. 

Vsem udeležencem z ekipo organizacijskega odbora zagotavljamo, da bo letošnja Škisova tržnica najboljša do sedaj. Zato jih vabimo, da ta dan preživijo v naši družbi,” je poudaril vodja organizacijskega odbora Jernej Tomazin in hkrati tudi dodal: “Da zagotovimo ustrezen nivo varnosti tako velike prireditve, bodo vsi morebitni kršitelji dogovorjenih pogojev in primernega vedenja s strani pristojnih varnostnih služb odstranjeni s prireditvenega prostora.”