V Milanu so včeraj potekale prestižne podelitve nagrad The Best Chef Awards, kjer se je slovenska chefica Ana Roš uvrstila na izjemno drugo mesto na svetu, takoj za danskim chefom Rasmusom Munkom. Gre za chefico slavne restavracije Hiša Franko, ki je edina restavracija v regiji s ponosnimi tremi Michelinovimi zvezdicami.

Lokalno, trajnostno, natančno

Slovenska chefica je sicer znana po svojem edinstvenem pristopu, ki globoko povezuje lokalne sestavine, sezonskost in tehnično natančnost. Svoj prepoznavni stil je razvila v globoki ukoreninjenosti v naravo slovenskega okolja. Njeni krožniki odražajo trajnost, hrabrost in neverjetno ustvarjalnost, zaradi česar Hiša Franko privablja gurmane z vseh koncev sveta.

V obrazložitvi izbora so posebej izpostavili njeno izjemno sposobnost, da lokalne sestavine, kot so regionalni siri, začimbna zelišča in rečne ribe, pretvori v izumiteljske, čustvene in tehnično briljantne kreacije. "Njena kuhinja ni samo vrhunska gastronomija – to je zgodba o teritoriju, tradiciji in identiteti, interpretirana skozi sodobni kulinarični jezik," navaja žirija.