Ministrstvo za notranje zadeve je reagiralo na sestavek v spletnem mediju, ki naj bi ministra povezoval z dodelitvijo stanovanj v Vili Šmartinka. Menijo, da gre za poskus diskreditacije.

Na spletnem portalu necenzurirano.si je bil danes objavljen sestavek z naslovom “Kako je Aleš Hojs družini Pivec pomagal do stanovanja.” Ministrstvo za notranje zadeve je urno reagiralo in še isti dan na svoji spletni strani objavilo odziv.

Gre za navajanje laži

Kot so zapisali, gre za navajanje laži. “Stanovanja v objektu Vila Šmartinka so bila kupljena v sklopu Medresorske delovne skupine (ministrstva za javno upravo, notranje zadeve, obrambo), ki jo je vlada ustanovila 21. decembra 2017. Predpogodba za nakup predmetnih stanovanj je bila sklenjena 2. marca 2020, katere podpisnik je bil minister Boštjan Poklukar. Pogodba za nakup predmetnih stanovanj, ki jo je podpisal Aleš Hojs, je bila sklenjena 13. aprila 2021,” pojasnjujejo.

Zapisali so še, da je minister Aleš Hojs je za dodelitev stanovanja Tomažu Pivcu izvedel iz medijev. Menijo, da članek služi kot diskreditacija ministra, zato bo minister zoper medij sprožil ustrezne postopke.