»Slovenski šport si zasluži več!« je glavno sporočilo Franja Bobinca ob kandidaturi za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ). Cilji in vrednote so usmerjeni v povečanje finančnih sredstev za slovenski šport na nacionalni in lokalni ravni, krepitev podpore manjšim zvezam in društvom ter povezovanje v športu na vseh nivojih.

»Slovenija je velik športni fenomen. Vsi dobro vemo, kako je, ko skupaj zmagujemo, ko se veselimo uspehov naših športnic in športnikov. Včasih skupaj tudi jočemo, ko kaj ne gre po načrtih. A šport nas povezuje, povezuje našo narodno zavest in jo gradi. Je fantastičen ambasador naše lepe države in hkrati gospodarska panoga z ogromnimi pozitivnimi multiplikativnimi učinki na gospodarstvo,« izpostavlja Bobinac, ki že vrsto let deluje tako v gospodarstvu kot v športu. Zaveda se, da je šport v Sloveniji na vseh ravneh podhranjen, finančno in organizacijsko.

V svojem programu izpostavlja šest ciljev: več sredstev za šport, razvoj športnih organizacij, promocijo gibanja in zdravega načina življenja, več športa v gospodarstvu in politiki, Slovenijo kot mednarodno športno velesilo ter boljše pogoje in vključevanje športnikov.

Bobinac je predstavil tudi svojo ekipo. Ob tem je povedal: »Tekmo lahko zmagaš kot posameznik, prvenstvo, nov mandat na OKS-ZŠZ, pa lahko osvoji samo ekipa!« Napovedal je tudi uvedbo mesta podpredsednice krovne slovenske športne organizacije, ki bo predstavljala glas športnikov. Ekipa Franja Bobinca združuje izjemne izkušnje tako iz športa, kot gospodarstva – Enzo Smerkar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, glavni direktor Atlantic Droge Kolinske ter slovenski Manager leta 2020, Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije in župan občine Brezovica ter Polona Rifelj, predsednica Konjeniške zveze Slovenije in finančna direktorica v Alpini.

Velike priložnosti za napredek Bobinac vidi tudi na športno-diplomatskem področju. »Slovenija je športna velesila, a ni dovolj prisotna na diplomatskem »parketu«. V naslednjem obdobju mora dobiti svojega predstavnika v Mednarodnem olimpijskem komiteju. Zavzemali se bomo tudi za to, da slovenske panožne zveze dobijo svoje predstavnike v mednarodnih zvezah. Hkrati bomo članicam OKS-ZŠZ pomagali pri črpanju evropskih sredstev in pri prenosu dobrih praks od drugod,« še doda.

Bobinac trdno verjame, da bo z ekipo lahko uresničil številne zadane cilje, med katerimi je izpostavil podvojitev javnih sredstev namenjenih športu  na nacionalni ravni, iz sedanjih 26 na 52 milijonov evrov, vzpostavitev solidarnostnega sklada za razvoj manjših panožnih zvez, podpora države velikim športnim prireditvam, pospešeno uvajanje davčnih olajšav, izboljšanje notranje učinkovitosti in boljše koriščenje evropskih sredstev ter povečanje število strukturiranih letnih programov športa na lokalni ravni.