Let iz čeških Pardubic so urgentno organizirali čez noč. S to in drugimi pošiljkami, ki jih Slovenija pričakuje v teh dneh, se bodo materialne razmere v slovenskih bolnišnicah pomembno izboljšale.

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju delil dobro novico: “Zaščitne maske, respiratorji (ventilatorji) in ostala osebna zaščitna oprema za urgentne potrebe. Na letališču Jožeta Pučnika na poti v distribucijske centre.” Obrambni minister Matej Tonin je zapisal, da so dobili 500.000 kirurških mask, 25.200 mask N95 in  5.000 zaščitnih kombinezonov. “Smo že začeli z razdeljevanjem na najurgentnejše točke (zdravstvo in DSOji).”

Ob pristanku letala je bil na navzoč minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je tvitnil, da so let iz čeških Pardubic urgentno organizirali čez noč. “S to in drugimi pošiljkami, ki jih Slovenija pričakuje v teh dneh, se bodo materialne razmere v slovenskih bolnišnicah pomembno izboljšale, kar pomeni tudi boljše in varnejše delo za zdravnike in drugo zdravstveno osebje,” pa je na Facebooku zapisalo ministrstvo.

Prispele tudi rokavice in pralne maske

Premier Janez Janša se je na Twitterju Češki že zahvalil za poslano opremo. V omenjeni logistični center je sicer danes iz Zavoda za blagovne rezerve prispelo še 3,36 milijona rokavic iz lateksa ter 920 pralnih mask.