Kot je zapisala avtorica objave, so golaž zavrgli, proizvajalec, ki meso pakira v Sloveniji, pa ni vedel, za kakšno snov gre. "Tudi oni nimajo pojma, kaj bi to bilo," je zapisala in priznala, da je izgubila zaupanje v izdelke te blagovne znamke.
Pozivi k analizi in inšpekciji
Odzivi v komentarjih so hitro prešli od začudenja do ogorčenja. Komentatorji so proizvajalca pozvali k takojšnjemu ukrepanju in analizi. "Načeloma bi morali prevzeti dodatek in ga dati v analizo ... če ne vejo kaj je, kako vejo, da ni strupeno in da ni še v drugih izdelkih?" se je vprašala ena od uporabnic. Več ljudi je tudi pozvalo k prijavi Sanitarni inšpekciji.
eprav so nekateri uporabniki domnevali, da bi lahko šlo za močno posušene in potemnele delce čebule ali paprike, ki se včasih dodajajo kockam za barvo, je avtorica dejala, da bo vzorec vseeno odnesla pokazat geologom - morda gre namreč za vrsto oglja.

