Danes bo oblačno, na Primorskem se bo oblačnost trgala. Veter bo postopno slabel. Ponekod bo še naletaval sneg, padavine pa bodo pogostejše v vzhodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo od -10 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 °C.

Jutri bo precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo zelo mrzlo. Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -13, na Primorskem od -9 do -5, najvišje dnevne od -7 do -4, na Primorskem okoli 2 °C.

Opozorilo

Do vključno četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 °C, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo stopnjeval veter, so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Obeti

V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. V petek bo oblačno, predvsem na jugu države se bodo še občasno pojavljale manjše padavine.