Vsem, ki načrtujejo druženja in dogodke predlagajo, naj ponovno premislijo, ali ni bolje dogodka preložiti ali pa zmanjšati števila udeležencev.

Vir: Twitter

Sprejemanje ukrepov je odvisno od rezultatov današnjega testiranja, ki bodo znani v soboto. Če se bo stanje močno poslabševalo, bi se lahko vlada sestala že med vikendom, sicer pa bodo ukrepe obravnavali na ponedeljkovi seji. Do takrat bo morebitne predloge pripravila tudi svetovalna skupina za covid-19, ki deluje v okviru ministrstva za zdravje.

Kot že napovedano bi lahko znova omejili druženja, tako bi se lahko zbiralo šest oseb, in ne deset, je na današnji vladni novinarski konferenci ponovil Jelko Kacin. Pojasnil je še, da bo vlada po potrebi z dodatnimi ukrepi dopolnila peti sveženj ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa preden jih pošlje v DZ.

Ob tem je Kacin ponovno pozval k upoštevanju preventivnih ukrepov. Vsem, ki načrtujejo druženja in dogodke, pa predlaga, naj ponovno premislijo, ali ni bolje dogodka preložiti ali pa zmanjšati števila udeležencev.

Vsem, ki načrtujejo druženja in dogodke, pa predlaga, naj ponovno premislijo, ali ni bolje dogodka preložiti ali pa zmanjšati števila udeležencev.

Ponovno zaprtje, kot se je zgodilo ob razglasitvi epidemije, ni rešitev, je poudaril Kacin. “Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da gospodarstvo deluje, da preprečimo še dodatno znižanje BDP, da povečamo gospodarsko rast v prihodnjem letu in da bi nadoknadili vse to, kar se nam je zgodilo,” je dodal. Spomnil je, da je treba ohraniti tudi pouk v šoli.