Slovenija

Sindikat obrti in podjetništva Slovenije je vlado in ministrstvo za delo pozval, naj odpravita anomalijo, da delavci v javnem sektorju dobijo dodatek za izpostavljenost okužbam, delavci v gospodarstvu pa ne.

Uredništvo10 minut

Današnje število včeraj na novo okuženih je nekoliko nižje, kot je bilo še pred tednom dni.

Uredništvo4 ure

Vlada RS imenovala Mariborčana Boruta Ambrožiča za člana Komisije za ravnanje z gensko spremenjenimi organizmi (GSO), kot predstavnika NVO za področje varovanja zdravja.

Uredništvo4 ure

Vlada bo na današnji redni seji znova razpravljala o ukrepih za zamejevanje epidemije covida-19.

Uredništvo5 ur

Zaprtje večine obrtnih dejavnosti ni prineslo pričakovanih rezultatov. Z odprtjem dejavnosti pa bi zagotovili popoln nadzor nad izvajanjem zaščitnih ukrepov.

Tea Tošić Golob9 ur

Organizatorji letošnjega kariernega sejma, ki zaradi epidemije novega koronavirusa v celoti poteka v virtualni obliki, so zadovoljni. Sejem je v prvih treh dneh obiskalo 7476 srednješolcev. Še do petka lahko dijaki preko računalnika, tablice in mobilnega telefona obiščejo sejemski razstavni prostor in pridobijo vse potrebne informacije za nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev.

Damjan Veršič9 ur

Podjetja, gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge s področja gostinstva in turizma imajo možnost, da pridobijo nepovratna sredstva za sofinanciranje obratovalnih stroškov. Vsi lastniki lokalov pa se, zaradi natančno določenih pogojev, ne razpis ne morejo prijaviti. David Rihtarič, lastnik RikiBar-a iz Zgornje Kungote je prepričan, da bi morali pomoč dobiti vsi, brez kakršnih koli pogojev.

Damjan Veršič9 ur

Na zahtevo Komisije za preprečevanje korupcije RS objavljamo popravek članka z naslovom »Ali se KPK meša v kazenski pregon Ivana Galeta?«, ki je bil objavljen 24. 11. 2020.

Uredništvo20 ur

Članice kluba Soroptimistk Maribor poskušajo pomagati najbolj ranljivim ciljnim skupinam. »Borimo se za tiste, ki so potisnjeni na rob. Sporoči vsem z oranžno barvo, da si proti nasilju. Tudi v našem mestu bo to vidno.«

Tea Tošić Golob20 ur

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah imajo trenutno sedem okuženih in tri različne cone. Zavedajo se, da ne morejo preprečiti ponovnega vdora covid-19, a so na okužbe dobro pripravljeni.

Uredništvo20 ur

Nacionalni laboratorij za aviarno influenco je danes potrdil še eno okužbo laboda grbca z visoko patogeno aviarno influenco podtipa H5N8. Če je virus visoko patogen, to pomeni, da v organizmu povzroči hude okvare različnih organov in tkiv, kar privede do njihove odpovedi in do visokega pogina ptic. Tudi tokrat so poginjeno ptico našli na Obali, na rtu Ronek, ki je blizu prvega odkritja okuženega laboda.

Uredništvo21 ur