Slovenija

Današnji sestanek na ministrstvu za izobraževanje glede morebitne vrnitve v šole vseh osnovnošolcev in dijakov še ni prinesel končne odločitve. To naj bi vlada predvidoma sprejela v četrtek, je ob odhodu s sestanka pojasnil predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan.

Uredništvo10 ur

Po desetih letih sta najpogostejša imena v Sloveniji še vedno Marija in Franc, se je pa število različnih imen v desetih letih povečalo kar za 10.000.

Uredništvo13 ur

Po centru Novega mesta bo odslej vozil Leon, novo brezplačno električno vozilo za pet oseb, ki je ime dobilo po legendarnem Leonu Štuklju.

Uredništvo14 ur

Slovenska obala že pričakuje prve domače turiste, letos pa bo mogoče s seboj pripeljati svoji pasje ljubljenčke. Strunjanska plaža pa ni edina, kjer se lahko osvežite skupaj s psi, saj jih je na območju Jadrana tako pri nas kot na Hrvaškem kar nekaj.

Uredništvo14 ur

V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 754 testiranj, pri čemer niso zabeležili nobene nove okužbe, žal pa je ena oseba umrla za koronavirusom. 

Uredništvo17 ur

Prevozniško podjetje GoOpti dobiva novega lastnika, ki pa bo z dejavnostjo turističnih prevozov do letališč nadaljeval tudi v prihodnje. Če vam je v času koronavirusa odpadel kak že plačan prevoz, ga bo s pomočjo posebnega vavčerja mogoče izkoristiti v prihodnje.

Uredništvo17 ur

V sklopu projekta bodo zgradili nekaj manj kot štiri kilometre nove obvozne ceste, uredili šest križišč, nekaj priključnih, servisnih in traktorskih cest, podvoz pod industrijskim tirom ter podhod za živali, pa tudi kolesarsko stezo in pločnik. Hkrati bodo uredili še kanalizacijo ter poskrbeli za krajinsko ureditev območja.

Uredništvo18 ur

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ), ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

Uredništvo21 ur

Vlada je na dopisni seji izdala novi odlok o omejitvi vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa. Ta za državljane EU predvideva 14-dnevno karanteno, vendar ob tem vključuje več izjem, med drugim za države na posebnem seznamu, za rezervirane nočitve in lastnike nepremičnine. Odlok bo začel veljati danes.

Uredništvo21 ur

Ukrepi za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb z novim koronavirusom v domovih za starejše so bili po oceni ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja uspešni, saj v 90 odstotkih domov niso zaznali okužbe. So pa aktivnosti ministrstva že usmerjene v oblikovanje načrta za obvladovanje okužb ob morebitnem drugem valu.

Uredništvo23 ur

Vlada meni, da trenutno zaradi posledic epidemije novega koronavirusa na gospodarstvo, vključno s trgovinsko dejavnostjo, ki predstavlja 34 odstotkov vseh prihodkov slovenskega gospodarstva, predlog zakona ni primeren za nadaljnjo obravnavo v državnem zboru.

Uredništvo1 dan