Slovenija

Obtoženka je bila lani obsojena na 20 let zapora. Sodnica je na ponovnem sojenju izključila javnost.

Uredništvo1 ura

Center za kibernetsko varnost, Si-Cert, znova opozarja pred povečanimi napadi na podjetja preko elektronske pošte.

Uredništvo2 uri

Ne pozabite uveljaviti posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019.

Uredništvo3 ure

Mariborski policisti iščejo nov dom za službenega konja in psičko, ki sta si po dobrem delu zaslužila miren preostanek življenja.

Uredništvo3 ure

V SDS predlagajo ponovno uvedbo splošne vojaške obveznosti oziroma naborništva. Ker idejo po njihovih navedbah podpirajo tudi v nekaterih koalicijskih strankah, pričakujejo, da bo predlog prestal prvo obravnavo v DZ.

Uredništvo4 ure

Danes bo na zahodu sončno, drugod bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Jutri se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, marsikje bo dež prešel v sneg.

Uredništvo5 ur

Smučarskih užitkov na smučišču Globoki klanec ni ustavila zelena zima, saj jim nizke temperature dovoljujejo, da so lahko del proge umetno zasnežili.

Uredništvo19 ur

Potem ko so že v sredo krivdo zavrnili vsi nekoč vodilni v takrat državni banki, so danes prišli na vrsto še hrvaški državljani, obdolženi pomoči, a krivde ni priznal nihče.

Uredništvo20 ur

Okrožno sodišče v Ljubljani je Ivana Mikulina, Boštjana Stamejčiča in Damijana Jankovića spoznalo krive kaznivih dejanj davčne zatajitve, ponarejanja listin in pomoči pri ponarejanju listin pri poslih s stanovanji, s čimer je družba Baza Dante pridobila 60.000 neupravičeno povrnjenega davka.

Uredništvo22 ur

Prišlo je do izpada na območju vse Slovenije. Kakšen je vzrok še ni znano, se pa trudijo, da bodo napake čimprej odpravljene.

Uredništvo1 dan

Na smučiščih so prisotni predvsem ob zgostitvah, tj. ob vikendih, praznikih in počitnicah.

Uredništvo1 dan