Slovenija

Pred nami je prvi november, čas urejanja grobov, pa tudi zimskih korit, posod in domačih gredic. O nagrobnih in ostalih zasaditvah smo se pogovarjali s priznano strokovnjakinjo Mišo Pušenjak.

Damjan Veršič26 minut

Na covid-19.sledilnik.org so objavili najnovejše podatke testiranj na novi koronavirus.

Uredništvo35 minut

Trgovinska zbornica je napovedala pobudo za ustavno presojo in predlog za začasno zadržanje izvajanja novele.

Uredništvo3 ure

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozarja, da se pojavljajo sporočila SMS, v katerih je zlorabljeno njihovo ime.

Uredništvo8 ur

Stara Cukrarna, zadnji dom Ketteja in Murna, postaja sodobna galerija. Mestna občina je uspela za prenovo pridobiti več kot 10 milijonov evrov evropskih sredstev.

Damjan Veršič8 ur

Minister za zdravje Tomaž Gantar z odredbo prekinja izvajanje vseh preventivnih zdravstvenih storitev ter nenujnih operativnih posegov, kadar njihova opustitev nima neposrednih negativnih posledic za pacienta. Izjeme so onkološke storitve ter obravnave nosečnic in novorojencev, cepljenja in medicina športa, piše v danes objavljeni odredbi.

Uredništvo14 ur

Po petkovem največjem dnevnem številu potrjenih okužb z novim koronavirusom od začetka epidemije covida-19 je zdaj vsaj ena okužba potrjena v vseh 212 slovenskih občinah. Prvo so tako potrdili še v Svetem Juriju v Slovenskih goricah. V petek so nove okužbe sicer potrdili v 182 občinah, največ v Ljubljani in Kranju.

Uredništvo17 ur

Ministrstvo za izobraževanje je na podlagi sprejetega odloka, ki odreja zaprtje vrtcev prihodnji teden, ravnateljicam in ravnateljem vrtcev posredovalo osnovne usmeritve za odločanje o zagotavljanju nujnega varstva otrok. Kot pravijo, naj bodo vrtci odprti le za otroke staršev, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela.

Uredništvo19 ur

Socialna kapica za plače nad 6000 evrov, neomejeno delo za upokojence, poenostavitev postopkov in lažje delo za obrtnike … V pripravi je nabor ukrepov, ki so usmerjeni v poenostavitev poslovanja in deloma nižje davke, a tudi v prid tistim z višjimi prihodki. Kaj to v praksi pomeni?

Andreja Bjelan19 ur

Milan Krek je poudaril, da lahko krizo premagamo samo z discipliniranim odnosom, “ampak žal nekateri ljudje ne razumejo, ne sprejmejo in se ne obnašajo samozaščitno”,

Uredništvo21 ur

Vlada v novem odloku o ukrepih za preprečitev širjenja covida-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah schengenskega območja spet uvaja možnost preverjanja zdravstvenega stanja oseb, ki prehajajo mejo. V skladu s petim protkoronskim zakonom pa se spreminjajo pravila odrejanja karantene ob vstopu v državo.

Uredništvo21 ur