Slovenija

Zaradi nevarnosti širjenja virusa sprejela še več preventivnih ukrepov s ciljem, kot navajajo “zmanjšanja interakcij med študenti in pedagoškim osebjem”. Vsem, ki so bili na lokacijah, kjer je znano, da obstaja epidemija pa: naslednjih 14 dni ostanite doma ne glede na svoje počutje.

Uredništvo1 ura

Slovenska škofovska konferenca je pripravila nekaj določil, ki bodo veljala za verske obrede, sestanke in pri združevanju vernikov.

Uredništvo2 uri

Nacionalni inštitut za javno zdravje je odgovoril na vprašanja, ki so v teh dneh še kako aktualna.

Uredništvo5 ur

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na pogovor sprejel Janeza Janšo, predsednika SDS in kandidata za predsednika vlade.

Uredništvo5 ur

To so napovedani ključni ukrepi nove vlade, ki jo bo, če bo dobila podporo v DZ, vodil prvak SDS Janez Janša.

Uredništvo11 ur

Ob obletnici peticije za redefinicijo kaznivega dejanja posilstva ter spoznanju krivde Harveya Weinsteina je Inštitut 8. marec opozoril, da se v enem letu v Sloveniji ni spremenilo prav nič.

Jerneja Potočnik14 ur

Predsedniki strank SDS, SMC, NSi in DeSUS so sicer v ponedeljek parafirali osnutek koalicijske pogodbe, programsko so usklajeni, tudi kadrovski razrez naj bi bil dogovorjen.

Uredništvo21 ur

V zadnjih dneh so se v javnosti večkrat pojavile informacije o primerih okužbe z novim koronavirusom tudi pri nas, a pristojni to zanikajo.

Uredništvo1 dan

Že marca se Adam zopet vrača v kliniko, samo zdravljenje pa bo trajalo od osem do dvanajst let. Pri Sofiji pa bolezen, ki jo spremljajo hude bolečine, žal nezaustavljivo napreduje.

Uredništvo1 dan

Za ustrezno delovanje zdravil je ključnega pomena njihova redna in pravilna uporaba. V Lekarnah Maribor pomagajo s svetovalnima storitvama »Osebna kartica zdravil« in »Pregled uporabe zdravil«.

Uredništvo1 dan

Zaradi možnosti prisotnosti tujka v živilu so odpoklicane hrenovke, ki se prodajajo v trgovinah Tuš.

Uredništvo2 dneva