Slovenija

Oblasti v Furlaniji-Julijski krajini so v pismu italijanski vladi prejšnji teden pozvale k “hitremu in ciljnemu ukrepanju”, s katerim bi ustavili prehajanje migrantov iz Slovenije v Italijo.

Uredništvo13 ur

To poletje se bodo v okviru Filmskega tedna Evrope kar pod zvezdami predvajali sodobni evropski filmi.

Uredništvo18 ur

Okužbo z novim koronavirusom so v torek potrdili v 13 občinah. Največ, tri, so našteli v občini Šmarje pri Jelšah, po dve v Ljubljani in Kranju. Eno novo okužbo imajo v občinah Rogaška Slatina, Velenje, Celje, Postojna, Vipava, Rogatec, Ig, Tržič, Pesnica in Polzela, eno so potrdili tudi pri tujem državljanu.

Uredništvo19 ur

V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so preizkusili 15 razkužil, dostopnih v slovenski maloprodaji. Vsa razen enega so vsebovala najmanj 60 odstotkov alkohola, kar je pogoj za uničenje novega koronavirusa. Zelo velik pa je bil cenovni razpon izbranih razkužil, saj je liter stal med 9,80 in 62,50 evra. Potrošnikom zato svetujejo, naj primerjajo cene.

Uredništvo22 ur

Včeraj so potrdili 18 novih okužb z novim koronavirusom, pri čemer so opravili 974 testov. Ena oseba s covid-19 je umrla.

Uredništvo22 ur

Reševanje v gorah, prevoz življenjsko ogroženega dojenčka v inkubatorju, druga nujna medicinska pomoč obolelim… Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske so vsak dan v petnajstih minutah pripravljenje na posredovanje. Že samo letos so tako pomagali blizu 300 osebam.

Andreja Bjelan1 dan

Trgovec uvaja nov zaposlitveni model, s katerim bodo sodelavke in sodelavci zaposleni za polni delovni čas, povprečno četrtino delavnika pa bodo prosti in čas preživeli z družino ali ob drugih prostočasnih aktivnostih. Ob tem jim bodo pripadale vse pravice zaposlitve za polni delovni čas, pripadal jim bo tudi polni regres.

Uredništvo2 dneva

Zdravko Počivalšek, ki je z izvajanjem ukrepa zadovoljen, je prejšnji mesec napovedal, da bodo do konca poletja pripravili tudi načrt za dodatno spodbujanje gospodarstva.

Uredništvo2 dneva

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 890 testov, potrdili so devet novih primerov. Žal poročamo tudi o novi smrtni žrtvi.

Uredništvo2 dneva

V večini primerov je šlo za podrto drevje, poškodovana ostrešja objektov ter druge infrastrukture. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 122 kilometrov na uro.

Uredništvo2 dneva

Še se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27°C.

Uredništvo2 dneva