Pričenja se že peti Teden restavracij zapovrstjo, ki bo letos potekal v znamenju „nove slovenske kuhinje“ in bo tokrat trajal deset dni (od 20. do 29. marca).
Za razvajanje brbončic bo v Mariboru skrbelo pet restavracij: Restavracija Mak, Rožmarin, Pri Florjanu, Restavracija Terasa (Hotel City Maribor) in Gostilna Pri Lešniku v Mariboru. Posebno mesto pa sta si v projektu tudi tokrat zagotovili še Hiša Denk iz Zgornje Kungote in Gostilna Šiker iz Pernice.
Skupno v tokratnem Tednu restavracij sicer sodeluje kar 82 najboljših slovenskih restavracij. Seznam vseh lahko obiskovalci najdejo na uradni spletni strani www.tedenrestavracij.si, kjer so objavljene tudi kontaktne informacije, ter druge podrobnosti o ponudbi in rezervacijah.
Zapolnjenih že 70 odstotkov
„Doslej je zapolnjenih že okrog 70 odstotkov rezervacij,“ pojasnjuje selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger in izpostavlja, da so se za princip rezervacij odločili tudi zato, ker želijo goste spodbuditi k temu, da se o restavraciji prej pozanimajo, da spoznajo kakšno hrano nudi in kaj lahko pričakujejo.
Vsi meniji, ki jih restavracije ponujajo, imajo najmanj tri hode in bodo tokrat po enotni ceni 15 evrov. „Ceno smo izbrali glede na letnico – tako smo v letu 2012 ponujali menije za 12 evrov, a smo kasneje ugotovili, da je pa to vendarle malce pod ceno,“ razlaga Mencinger. „Zdaj smo tako prišli do letnice in posledično tudi cene 15, in mislimo da bomo pri tem tudi ostali,“ še sklene.
Na sceni