Pogovarjali smo se z zmagovalcem resničnostnega šova Bar, Sandijem Jugom.

18 tednov trajajoč resničnostni šov Bar, ki je potekal v središču Ljubljane, je pred dnevi le dobil zmagovalca, ki je postal Sandi Jug iz Poljčan. Letošnji Bar je ustvarjalcem šova povzročal nemalo težav, saj ni bil tako obiskan, kot v prejšnjih sezonah. A po neuradnih informacijah bi naj v njem sprejeli okoli 43.000 naročil, koliko denarja so sicer zaslužili ni jasno, a zmagovalec je le odnesel pričakovanih 50.000 evrov.

Proti koncu šova dobil občutek, da lahko zmaga

Sandi Jug je že od začetka veljal za favorita v očeh gledalcev, kot pravi sam mu je to pomenilo zgolj breme, saj se je začel zavedati, da ima do obiskovalcev in gledalcev drugačno nalogo. A očitno se je obrestovalo. Sandi zmage na začetku ni pričakoval. “Na začetku ni bilo nobenega, ki bi rekel, da lahko zmaga,” nam je zaupal Sandi ter dodal, da so vsi skozi potek oddaje dosegali svoje cilje ter si postavljali vedno višje in tako si je proti koncu šova rekel, da le lahko zmaga. “Mislim, da je šla zmaga zasluženo v moje roke,” pove Sandi, saj verjame, da je skozi šov pokazal pravi karakter in sposobnosti v gostinstvu, kar je tudi najbolj pomembna stvar.

Mlad Štajerc si je za zmago prislužil zajeten dobiček, ki ga bo porabil preudarno. “Nekaj bo šlo na varno do takrat, ko bom odprl nek svoj lokal, preostalo pa bom vrnil družini in bližnjim, ki so mi v Bar nosili dobrine in bi jim rad povrnil, privoščil si bom dopust z mojo drago, del denarja pa bom delil tudi s sotekmovalcem Gregorjem, s katerim sva se skozi šov dobro razumela in mi je v zadnjih tednih resnično stal ob strani.

“Vse je potrebno probati”

Na vprašanje ali bi se še enkrat prijavil v šov je kot iz topa odgovoril, da je 99 odstotno prepričan, da je zaključil z resničnostnimi šovi, a da bi izkušnjo, v kolikor je sedaj ne bi imel, še enkrat odločil. “Je nova izkušnja, sam tudi pravim, da je potrebno vse probati.” Sandi se je za prijavo v šov odločil, ker že dlje časa dela v gostinstvu, kamor se namerava po dopustu tudi vrniti. “Na staro delovno mesto se vračam, imeli bomo sestanek in videli kako naprej.

Resničnostni šovi v Sloveniji so tudi dobra priložnost za vsakega posameznika, da se nekoliko medijsko izpostavi. Življenje pod budnim očesom kamer Sandiju ni bilo naporno, saj se je le-teh hitro navadil. “Na začetku ni bilo sile, kak teden sem se moral navajati, nato sem se popolnoma navadil, da imam na sebi zmeraj mikrofon, a je proti koncu ponovno postalo težje, saj postane takšno življenje kar hitro monotono,” je povedal Sandi ter dodal, da so mu izkušnjo lajšali ponedeljkovi izleti, ko so se lahko s sotekmovalci nekoliko sprostili, prav tako pa so se vsak dan lahko za eno uro videli s svojimi bližnjimi, ki so prišli na obisk.

Zmago bi rad nekoliko unovčil in ostal medijsko zanimiv

Najbolj sem seveda skozi čas pogrešal svoje najbližje, punco in pa svobodo, komaj tukaj sem jo začel ceniti.” V šovu je Sandi najbolj pogrešal svojo mamo, ki se zaradi zdravstvenih težav ni mogla podati na daljšo pot proti Ljubljani, izpustila pa je tudi finalno oddajo, a je sinu stala ob strani z napisanim pismom pri katerem noben ni ostal ravnodušen.

Za konec nam je Sandi še zaupal, da si ne želi, da bi medijsko zamrl in bi rad nekoliko unovčil svojo zmago, a da se težko privaja, da se ljudje na ulici z njim želijo fotografirat, a da je do določene mere sprejel tudi to.