V petek, 29. septembra, se je Akoya caffe lounge bar spremenil v piknik prostor. Tako je namreč vsaj dišalo. Pet ekip se je potegovalo za naslov “Jack žar mojstra” v peki rebrc. Pet ekip s petimi člani je tekmovalo v pripravi rebrc, sami so so pripravili ogenj, začimbe in marinado. Na koncu so morali svojo jed tudi primerno dekorirati in poimenovati. Po pripravi rebrc so se med tekmovalnimi stojnicami sprehodili člani žirije. Tričlanska komisija je tekmovalce ocenjevala med peko, prav tako pa so pokusili tudi končen izdelek.

Skrivnost zmagovalnih rebrc: ljubezen

Pomemben je celostni izgled in izvirnost, okus ter tekstura, veliko damo pa tudi na nastop ter splošen vtis ekipe,” je povedal član žirije Sebastjan Žitnik ter dodal, da so se žiranti strinjali zgolj pri zmagovalcu. Največ točk in priznanje Zlati jack je dobila ekipa Procare. “Zanimivo nam je sodelovati pri takšnih zadevah. Zelo smo se potrudili in v rebrce smo dali veliko ljubezni in zato mislim, da smo tudi zmagali,” je povedala Sandra Bašič, članica zmagovalne ekipe Procare. Srebrni jack je pripadel ekipi Bowling centra Strike, bronasti pa ekipi GoOpti. Četrto in peto mesto pa sta zasedli ekipi AvtoRoma ter Kavarna Ploj.

Več fotografij si lahko ogledate v fotozgodbi.