Sinoči so si gledalci v Mariboxu premierno ogledali nov koprodukcijski film Miroslava Mandića.

Premiere filma Igram, sem, se je, ob režiserju in slovenskem igralcu Primožu Bezjaku, udeležil tudi trenutno najbolj iskan hrvaški igralec Goran Bogdan, ki mu je z ameriško serijo Fargo uspel prodor tudi v Hollywood.

V pogovoru po projekciji filma, je režiser Miroslav Mandić, sicer znan po režijah filmov Ljubezen, traktor in rock’n’roll in Adria Blues, nekoč pa tudi kultne serije Top lista nadrealista, povedal, da so z igralci med snemanjem filma odlično sodelovali.

Film, v katerem igrata slovenska igralca Primož Bezjak in Dario Varga, govori o tem, kaj pomeni biti igralec, ter o mejah med igralcem in likom.

Kje so meje med igralcem in likom?

V glavni vlogi nastopa Luna Zimić Mijović, ki nas je pretresla v Grbavici (zlati medved Berlinale, 2006), očarala pa tudi v filmu Mladost (2015) Paola Sorrentina. V filmu pa briljira tudi hrvaški filmski igralec Goran Bogdan (Fargo, Sence nad balkanom, HBO Uspeh ipd..)

Mlada igralka Lina se pripravlja na avdicijo za vlogo tatice,  gledališki igralec Niko je sprejel vlogo brezdomca v filmu, Luka po končanju snemanja televizijske žajfnice še naprej ljubi soigralko – do kam lahko pripelje poistovetenje igralca z likom, ki ga igra, v resničnem življenju? Film Miroslava Mandića briše mejo med igro in življenjem ter v triptih poveže tri prostore nekdanje države: Ljubljana, Zagreb, Sarajevo.