V prihodnjem šolskem letu bo v vrtcih Mestne občine Maribor na voljo predvidoma nekaj manj kot 1000 prostih mest.

FOTO: vrtec-ozupancica-mb.si

V Mariboru je predšolski vzgoja zagotovljena v osmih samostojnih javnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, skupno v 39 oddelkih, ter v petih zasebnih vrtcih.  Vpis za novo šolsko leto bo potekal od 20. do 29. marca. Tudi letos na MO Maribor predvidevajo, da bo na voljo okoli 950 prostih mest.  O natančnem številu bomo lahko govorili, ko bodo zaključeni postopki ugotavljanja pripravljenosti otroka za vstop v šolo in  bo znano natančno število otrok, ki bo s prvim septembrom 2019 vstopilo v šolo.

Kam je potrebno oddati vlogo in kakšni so pogoji?

Vlogo za vpis otroka mora starš ali skrbnik oddati na sedež uprave vrtca v času javnega vpisa novincev za novo šolsko leto. Potrebne informacije lahko dobite na spletnih straneh in upravah vrtcev. Vlogo oddajte najprej v vrtec, ki je najbolj željen, če je možno, se bo otrok porazdelil v eden izmed oddelkov, če ne v vrtec druge ali tretje izbire.

FOTO: maribor.si

Pogoj za vpis otroka je, da je dopolnil najmanj 11 mesecev in da nihče od staršev več ne uveljavlja pravice do starševskega dopusta.

Vrnjena pogodba

Po tem, ko bodo vrtci izdelali seznam vključenih otrok, bodo staršem oz. skrbnikom poslali podpis Pogodbe o določitvi medsebojnih pravic obveznosti staršev in vrtca. Starši boste morali pogodbo vrniti podpisano v določenem roku. Vsi, ki boste pravočasno vrnili pogodbe, boste v zadnjem tednu avgusta prejeli obvestilo na katerem bo zapisano vrtec in oddelek, v katerega bo vpisan vaš otrok.

Javni in zasebni vrtci v Mariboru

Otroke lahko vpišete v vrtec Borisa Pečeta (4 enote), Otona Župančiča (3 enote + razvojni oddelki), Ivana Glinška (8 enot), Pobrežje (7 enot), Jedvige Golež (3 enote), Jožice Flander (3 enote), Studenci (6 enot) in vrtec Tezno (4 enote). Vsi javni vrtci izvajajo celodnevni program, ki traja od šest do devet ur, nekateri pa ponujajo tudi izmenski program, kar pomeni dopoldan/popoldan ter popoldanski program.

Zasebni vrtci, ki so v Mariboru: Zavod Antona Martina Slomška, OE Hiša otrok – vrtec Montessori, Zavod za razvoj waldorfske pedagogike Maribor, Inštitut Sofijin izvir Maribor, Zdravilna pedagogika in izobraževanje Maribor – OE Zasebni Waldorfski vrtec Studenček, Zasebni zavod Vrtec Želvica, Maribor in Zasebni zavod Otroško veselje vrtec Copatki.

Podražitev vrtcev

Kot poroča STA so na MO Maribor povedali, da za zdaj načrtujejo preračun cen programov vrtcev po izplačilu januarskih plač. “V kolikor bo ugotovljeno, da so se stroški, ki predstavljajo elemente za oblikovanje cene programov vrtcev bistveno spremenili, bodo predlagali prilagoditev cen programov v mariborskih javnih vrtcih.”

Vloga bo na voljo TUKAJ.