Dela v krožišču Pesnica trenutno potekajo pod polovično zaporo, v soboto in nedeljo pa je predvidena popolna zapora ceste.

Na regionalni cesti od Maribora proti Šentilju trenutno poteka preplastitev vozišča na prometnem krožišču Pesnica, zaradi česar izvajalci v različnih fazah polovično zapirajo različne dele ceste, ki vodijo do omenjenega krožišča.

Popolna zapora konec tedna

Direkcija za infrastrukturo konec tedna zaradi polaganja zaključnega sloja asfalta načrtuje popolno zaprtje rondoja.

Kot so sporočili iz direkcije, dela trenutno potekajo pod polovično zaporo, v soboto in nedeljo pa je predvidena popolna zapora ceste. Obvoze bodo uredili po vzporednih državnih in lokalnih cestah, vse voznike pa pozivajo, da upoštevajo prometno signalizacijo. Promet bo znova sproščen v nedeljo pozno popoldne.

“Vrednost projekta je dobrih 250 tisoč evrov in ga v celoti financira Direkcija RS za infrastrukturo«, je za Radio Maribor pojasnila Karmen Praprotnik, vodja sektorja za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost. Dodala je še, da večjih težav in zastojev pri delih ne pričakujejo.

Vrednost projekta je dobrih 250 tisoč evrov in ga v celoti financira Direkcija RS za infrastrukturo.

Potem ko je zadnja dva dni med drugim veljala popolna zapora uvoznega kraka štajerske avtoceste iz smeri razcepa Dragučova, bodo v sredo in četrtek popolnoma zaprti priključek iz smeri Šentilja proti uvozu v krožišče, izvoz iz krožišča na avtocestnem kraku proti Šentilju in uvoz v krožišče regionalne ceste. V petek sta predvideni popolna zapora uvoza na krožišče iz Maribora in popolna zapora izvoznega kraka na avtocesto proti razcepu Dragučova.

Kako se izognete zaprti cesti?

Ob popolnem zaprtju krožnega križišča konec tedna voznikom iz smeri Avstrije proti Pesnici priporočajo, da avtocesto zapustijo na priključku Šentilj in vožnjo nadaljujejo po regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Pernice, ki vozijo proti Pesnici, se bodo na avtocesto lahko vključila preko priključka Pernica na pomurski avtocesti in naprej proti Šentilju.

Vozniki iz smeri Lendave ali Šentilja, ki bodo želeli v Maribor, bodo morali peljati po štajerski avtocesti do priključka Maribor Vzhod, kjer bodo nato nadaljevali vožnjo po občinskih in regionalnih cestah. Tisti, ki bodo pripeljali po avtocesti iz smeri Ljubljane ali Lendave in bodo želeli v Pesnico, pa bodo morali po avtocesti do Šentilja, od koder bodo nadaljevali pot po regionalni cesti.

STA