Po zaslugi Filozofske fakultete se je Univerza v Mariboru uvrstila na Timesovo lestvico uspešnosti univerz za področje Arts&Humanities in znova dokazala, da spada med najboljše univerze sveta.

​​​​​​​​​​​​​​​​​Univerza v Mariboru se je prvič uvrstila na Timesovo lestvico – World University Rankings by subject 2020 za področje Arts&Humanities. V razvrščanje je bilo tokrat zajetih najboljših 536 univerz s področja umetnosti in družboslovja. Področja, ki so zajeta so – umetnost, oblikovanje, jeziki, literatura, jezikoslovje, zgodovina, filozofija, teologija, arhitektura in arheologija. Univerza v Mariboru je uvrščena v skupino 401+.

Times Higher Education World University Rankings (revije TIMES Higher Education) ocenjuje, kako uspešne so univerze pri uresničevanju svojega temeljnega poslanstva: poučevanja, raziskovanja, vplivu objavljanjih del, prihodkov iz sodelovanja z gospodarstvom in mednarodnega sodelovanja. TIMES uporablja 13 kazalnikov, ki zagotavljajo celovite in uravnotežene ocene kakovosti delovanja univerz.

Dokazali kvaliteto

»Rezultati Timesove lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru kvalitetna raziskovalna institucija, pomemben partner gospodarstvu kot tudi center trajnostnega razvoja širše regije. Visokošolski učitelji, raziskovalci, drugi zaposleni in študenti pa so z ustvarjalnostjo, svobodo duha, sodelovanjem, skrbjo za človeka, kulturo dialoga, kakovostjo bivanja in globalno pravičnostjo še naprej glavni nosilci kakovosti univerze,« so zapisali na mariborski Univerzi.