Zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom je Zavod za turizem Maribor (ZTM) skupaj z vodstvom MO Maribor odpovedal prireditev Martinovanje v Mariboru.

Vse oblike organiziranega zbiranja odpovedane

Odločitev o odpovedi tradicionalnega martinovanja sta ZTM in MO Maribor sprejela na podlagi predloga odpovedi vseh oblik organiziranega zbiranja v Mariboru in širši okolici, ki ga je “zaradi izjemnega poslabšanja epidemiološke slike in velikega števila okužb s SARS-CoV-2” danes na MO Maribor naslovil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca.

Kljub težko pričakovanemu tradicionalnemu dogodku moramo varnost in zdravje postaviti na prvo mesto, poudarja Jure Struc, direktor ZTM“Prizadevali smo si, da bi največje martinovanje pri nas izpeljali v skladu s pričakovanji in željami Mariborčanov in drugih obiskovalcev ter naših lokalnih ponudnikov, pri čemer bi seveda upoštevali vsa veljavna pravila za zagotavljanje varne izvedbe prireditve. A žal se nam tudi letos načrti ne bodo izšli. Zdravstvene razmere so resne in se še slabšajo, zato smo priprave na prireditev z današnjim dnem ustavili. Ravnati moramo odgovorno in s ciljem, da bomo v decembrski Čarobni Maribor vstopili zdravi in da ga bomo lahko preživeli resnično čarobno in kar najbolj družabno.”