Dogodek bo v znamenju svežih lokalnih sočnih paradižnikov in velike kulinarične paradižnikove ponudbe. Seveda bo zraven zelenjavnih jedi tudi ponudba mesa in testenin z morskim pridihom, ki bo zadovoljila tako gurmane, kot ljubitelje domače hrane.
Petek, 22.8.2025 med 9.00 in 12.00 uro
Slovensko združenje za integrirano pridelavo vabi na pokušino in degustacijo paradižnika in paradižnikovih jedi. Kupci Mariborske tržnice boste lahko degustirali več kot 25 različnih sort paradižnika, od katerih boste izbrali »najboljši paradižnik na Mariborski tržnici«. Za vse ljubiteljske vrtičkarje so pripravili tudi predavanje Miše Pušenjak in Marjete Miklavc na temo pridelava zelenjave v poznopoletnem obdobju in osnove naravnega varstva v tem času.
V petek bo na tržnici potekala tudi ustvarjalna delavnica pod vodstvom Zveze prijateljev mladine Maribor, na kateri bodo otroci ustvarjali izdelke na temo paradižnik.
Sobota, 23.8.2025 med 10.00 in 18.00 uro
Na zgornjem platoju tržnice vas bo pričakala velika raznovrstna kulinarična ponudba – od paradižnikove juhe, langašev s češnjevimi paradižniki, testenin z morskim pridihom in paradižniki, focaccia s paradižniki in začimbami, seveda pa ne bo manjkala tudi pečena krača in odojek, zraven katerega boste seveda lahko jedli paradižnike. Poskrbljeno bo tudi za veliko ponudbo sokov, raznovrstnega piva, vina in penin.
Med 9.00 in 11.00 uro bo Miša Pušenjak vsem vrtičkarjem na razpolago za individualna svetovanja. Ob 11.00 uri bo potekala razglasitev za: »najboljši paradižnik na mariborski tržnici«, ki ga boste izbrali kupci, med razstavljenimi paradižniki branjevcev. Na tekmovanje »najtežji paradižnik v mestu« pa se lahko prijavite prav vsi, ki imate doma orjaka, težjega od 700g. Lahko ga prinesete v petek do 12.00 ure, ali v soboto do 9.00 ure na mariborsko tržnico. Vsak kandidat prejme nagrado.