V pesniškem krožišču dela trenutno tečejo pod polovično zaporo, jutri in v nedeljo pa je predvidena popolna zapora ceste. Kako se zapori izogniti?

Na regionalni cesti od Maribora proti Šentilju trenutno poteka preplastitev vozišča na prometnem krožišču Pesnica. Izvajalci zato v različnih fazah polovično zapirajo različne dele ceste, ki vodijo do omenjenega krožišča. Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pa za ta konec tedna, 23. in 24. oktobra 2021, zaradi polaganja zaključnega sloja asfalta načrtujejo popolno zaprtje rondoja.

Obvoze bodo uredili po vzporednih državnih in lokalnih cestah. Vse voznike pozivajo, naj upoštevajo prometno signalizacijo. Promet bo znova sproščen v nedeljo pozno popoldne.

Kako se zaprti cesti izogniti?

Ob popolnem zaprtju krožnega križišča konec tedna voznikom iz smeri Avstrije proti Pesnici priporočajo, da avtocesto zapustijo na priključku Šentilj in vožnjo nadaljujejo po regionalni cesti. Tovorna vozila iz smeri Pernice, ki vozijo proti Pesnici, se bodo na avtocesto lahko vključila preko priključka Pernica na pomurski avtocesti in naprej proti Šentilju.

Vozniki iz smeri Lendave ali Šentilja, ki bodo želeli v Maribor, bodo morali peljati po štajerski avtocesti do priključka Maribor Vzhod, kjer bodo nato nadaljevali vožnjo po občinskih in regionalnih cestah. Tisti, ki bodo pripeljali po avtocesti iz smeri Ljubljane ali Lendave in bodo želeli v Pesnico, pa bodo morali po avtocesti do Šentilja, od koder bodo nadaljevali pot po regionalni cesti.