Ljudje z ribami v postnem obdobju pogosto nadomestijo mesne jedi, saj niso le simbol odpovedi, temveč tudi pomemben vir zdravih hranil. V Sloveniji vse več ljudi posega po lokalno pridelanih ribah, med katerimi so tudi sveže postrvi iz Ribogojnice Framu.

Ribe – zdrava alternativa

Ribe slovijo po vsebnosti kakovostnih beljakovin, omega-3 maščobnih kislin ter pomembnih vitaminov in mineralov. Redno uživanje rib podpira zdravo srce, izboljšuje možganske funkcije in krepi imunski sistem.

"Ribe so v času posta popolna izbira – so hranljive, lahko prebavljive in izjemno okusne," pravijo Ribogojnice Framu. "Z našimi svežimi postrvmi želimo ljudem ponuditi kakovostno in lokalno alternativo mesu."

Trajnostna ribogojnica v osrčju narave

Ribogojnica Framu temelji na trajnostnem pristopu, kjer sta skrb za naravno okolje in dobrobit rib na prvem mestu. Postrvi vzrejajo v čisti vodi in nadzorovanih pogojih, kar zagotavlja visoko kakovost in svežino izdelkov.

Delovni čas za prodajo svežih postrvi je ob četrtkih in petkih od 10. do 12. ure ter od 16. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 17. ure, ob nedeljah pa od 9. do 12. ure.

"Z lokalno pridelavo zmanjšujemo ogljični odtis in ohranjamo naravne vire za prihodnje generacije," poudarjajo v Ribogojnici Fram. "Hkrati pa kupcem zagotavljamo sledljivost od ribogojnice do krožnika."

Ribe za domov ali takojšen užitek

Obiskovalci lahko v Ribogojnici Framu sveže postrvi tudi kupijo za pripravo doma, kar je odlična izbira za velikonočni postni jedilnik. Tistim, ki bi radi svežino okusili takoj, pa so na voljo tudi jedi v njihovi domači okrepčevalnici, kjer postrvi pripravijo na tradicionalen način – sveže pečene.

"Radi pravimo, da pri nas lahko izberete ribo in jo lahko še tudi takoj dobite na krožnik," dodajajo iz Ribogojnice Fram.

Okusne ideje za pripravo postrvi

Sveža postrv ponuja številne možnosti priprave. Priljubljene so pečene, marinirane ali pripravljene na žaru, z lahkimi prilogami, ki dopolnijo njihov nežen okus.

Predlogi za pripravo:

Pečena postrv z zelišči: Napolnite jo s svežimi zelišči in pecite 20 minut pri 180 °C.

Postrv na žaru: Pred peko jo marinirajte v oljčnem olju, limoninem soku in rožmarinu.

Postrv v kremni omaki: Na maslu prepražite čebulo, dodajte smetano in vino ter prelijte po pečeni ribi.

S pravilno pripravo ribe ohranijo svoje naravne lastnosti, bogat okus in sočnost.

Nagradna igra

V duhu prazničnega časa Ribogojnica Framu pripravlja nagradno igro: srečni izžrebanec bo prejel dva obroka pečene postrvi. Za sodelovanje je treba deliti članek na družbenih omrežjih in označiti prijatelja, ki bi ga sveže postrvi razveselile. Zmagovalca bodo razglasili ob koncu postnega obdobja.