Maribor

Študentje, preden začnete uživati v poletju, ne spreglejte svežega razpisa

Uredništvo , 11.07.23 ob 03:20

Z julijem je namreč odprt razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v Študentskih domovih Univerze v Mariboru, svojo vlogo pa lahko oddate že sedaj in se rešite skrbi za prihodnje študijsko leto.

Študentje, preden začnete uživati v poletju, ne spreglejte svežega razpisa

Študentski domovi Univerze v Mariboru so te dni obvestili študente, da je bil objavljen javni razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih za študijsko leto 2023/2024. Ta priložnost omogoča študentom višješolskega in visokošolskega študija pridobitev subvencioniranega bivanja v privlačnih študentskih domovih ter številne druge ugodnosti.

PREBERITE ŠE: V »študentu« je učenje za izpite najlažje!

Razpis, ki ga je objavilo Ministrstvo za visoko šolstvo, inovacije in znanost, omogoča študentom, ki izpolnjujejo splošne pogoje, da se za svoje mesto v študentskih domovih oziroma pri izbranih zasebnikih potegujejo s prijavo na spletnem portalu eVŠ (https://portal.evs.gov.si/bivanje).

Podrobnosti o razpisu in vse potrebne informacije v zvezi s prijavo za bivanje so na voljo na spletni strani tukaj.

Med splošnimi pogoji za prijavo na razpis so, da morajo študenti biti državljani Republike Slovenije, imeti status študenta in se izobraževati po rednih ali izrednih študijskih programih, razen študija na daljavo.

Prav tako ne smejo biti zaposleni, opravljati samostojne registrirane dejavnosti, biti vpisani v evidenco brezposelnih oseb, poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov, niti prejemniki pokojnine (razen družinske pokojnine).

Povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegati 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji v istem obdobju. Poleg tega morajo imeti stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 kilometrov od kraja študija ter ne smejo biti izključeni iz študentskega doma.

Do kdaj se prijaviti?

Prijava na razpis je mogoča od 1. julija 2023 dalje, medtem ko je rok za prijavo za podaljšanje bivanja 16. avgust 2023. Pomembno je, da študenti oddajo vlogo v elektronski obliki preko spletnega portala eVŠ.

Prijava na razpis je mogoča od 1. julija 2023 dalje, medtem ko je rok za prijavo za podaljšanje bivanja 16. avgust 2023. Več tukaj.

Vlogo je mogoče oddati s kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om, e-osebno izkaznico, uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS ali z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun.

PREBERITE ŠE: Fakulteta izbrana, kaj pa »študent«? Pridi na videoturo po mariborskih študentskih domovih!

Študenti, ki bodo uspešno oddali prošnjo, bodo prejeli potrdilo o uspešno oddani prošnji na e-naslov, ki so ga navedli v prošnji za bivanje.

Poteguj se za svoje mesto v študentskem kampusu

Študentski domovi Univerze v Mariboru napovedo še, da bo prednostni seznam študentov za vselitve objavljen sredi septembra 2023 na spletni strani študentskih domov. Š

Študenti bodo nato prejeli odločbo o dodelitvi subvencije na svoj domači naslov ter vabilo na vselitev v svoj eVŠ predal. Datumi in ura vselitev bodo objavljeni tudi na spletni strani študentskih domov.

Zakaj svoja študentska leta preživeti v Študentskih domovih UM?

Študentski domovi Univerze v Mariboru ponujajo študentom številne ugodnosti in udobje. Domovi so opremljeni s sodobnimi sobami, ki omogočajo prijetno in funkcionalno bivanje. Poleg tega imajo študenti dostop do študijskih prostorov, brezžičnega interneta, kuhinj, pralnic, fitnesov in celo fitnesa na prostem, drugih športnih objektov in drugih skupnih prostorov, ki spodbujajo druženje in medsebojno sodelovanje, številnih dogodkov …

Študentski domovi Univerze v Mariboru se nahajajo v bližini fakultet, kar študentom omogoča enostaven dostop do predavanj, knjižnic in drugih ustanov. Prav tako so domovi dobro povezani z javnim prevozom, kar olajšuje mobilnost in izkoriščanje različnih kulturnih, športnih in družabnih možnosti, ki jih ponuja mesto Maribor.


Pridobite si subvencionirano bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru in uživajte v študentskem življenju, ki vam omogoča lažje študiranje ter druženje s z drugimi študenti, med katerimi so lahko nova poznanstva, ki bodo korenito zaznamovala vaše življenje.


Strateška lokacija Študentskih domov Univerze v Mariboru resnično ponuja največje možno udobje mestnega življenja – v nekaj minutah vse od športnega udejstvovanja na priljubljeni Piramidi do študentskega večernega utripa na Poštni, poznega učenja v ČUK-u …


Za dodatne informacije in vprašanja se lahko študenti obrnete na Študentske domove UM preko telefona (02 22 84 200, 02 2284 218) ali e-pošte ([email protected]).