Med številnimi gostinskimi ponudniki, ki v decembru skorajda tekmujejo za pozornost obiskovalcev, je svojo stojnico letos prvič postavila tudi ekipa LUFT fun dining & cocktails.

Lokal, ki že dolgo velja za kultno točko "nad mestom", kjer se s strastjo uresničujejo sanje o gurmanskem doživetju in mojstrsko ustvarjenih koktajlih, je prvič v sklopu Čarobnega Maribora svojo postojanko postavila tudi v sam center dogajanja. Njihovo stojnico pa boste zagotovo zlahka opazili, saj s svojimi impresivnimi 8 metri višine velja za najvišjo praznično stojnico daleč naokrog.

Kar je pomembnejše od izgleda stojnice, je njena vsebina

[[image_1_article_83363]]

Ekipa LUFT-a, ki je sicer že znana po ustvarjanju vrhunskih jedi z vsega sveta, se na trgu ni pojavila zgolj z namenom ponujanja klasičnih 'zimskih' pijač, saj so njihova glavna atrakcija izredno priljubljeni Smash burgerji, pripravljeni iz 2 x 100 g suho zorjenega mesa v mehki, po meri narejeni bombetki.

Na voljo so trije vrhunski okusi:

  • CLASSIC: S sirom čedar, vloženimi kumaricami, čebulo in hišno omako.
  • CHEESE & BACON: Obogaten s hrustljavo dimljeno slanino, sirom in medeno-gorčično omako.
  • UMAMI: Z vplivi japonske kuhinje - čebula, miso aioli, omaka s česnom in majoneza. 

[[image_5_article_83363]]

[[image_4_article_83363]]

Smash burgerji so sicer pripravljeni s tehniko stiskanja mesne polpete na vroči žar. Rezultat je polpeta s popolno karamelizirano, hrustljavo skorjo in izjemno sočno notranjostjo. 

Ob burgerjih ponujajo tudi druge klasike

[[image_2_article_83363]]

Poleg osrednje ponudbe burgerjev je na voljo tudi hrustljavi 'pomfri' s svežimi zelišči. Za sladko razvajanje pa poskrbijo Churrosi. Gre za ocvrto testo, ki ni le posuto s cimetovim sladkorjem, ampak je napolnjeno s čokolado in postreženo s karamelno ali čokoladno omako.

Ker je december in Čarobni Maribor pa ekipa seveda ni pozabila na tekoče zimske klasike. Obiskovalci se lahko pri njih ogrejejo z odličnim kuhanim vinom in v zadnjih letih izjemno popularnim kuhanim ginom.

[[image_3_article_83363]]