Obiskovalci mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni vedo, kje se je na sejmišču se je mogoče najboljše najesti in tudi kaj osvežilnega spiti. To je v spodnjem delu sejma pri permakulturnem vrtu, kjer sta svoje moči združila Gostilna 29 iz Lenarta ter Gostišče pri Antonu iz Cerkvenjaka.
Letos za kulinarične in druge dobrote skrbi ekipa Gostišča pri Antonu
Dolga leta sta oba uveljavljena in v lokalnem okolju ter širše znana ponudnika goste razvajala skupaj, zadnja štiri leta to počneta posamično.
[[image_7_article_80212]]
Na letošnji Agri, ki je vrata odprla v soboto in bo trajala do četrtka, za gostinsko ponudbo skrbi Gostišče pri Antonu. Po njihovi zaslugi obiskovalci sejma že več kot 35 let v senci uživajo v sveže pečenih dobrotah, pospremljenih z dobro ohlajeno pijačo.
[[image_2_article_80212]]
Številni se oglasijo zaradi odojka
Zgodbo o uspehu sta začela Simon Fekonja iz Gostilne 29 in že pokojni Jože Braček iz Gostišča pri Antonu. Danes je posel prevzel Jožetov sin Matej, ki nam pove, da obiskovalcem na sejmu ponujajo sveže pripravljene jedi na žlico (bograč, kislo juha, ki jo imajo mnogi zelo radi). Izberejo lahko tudi vse jedi z žara (mešano meso, svinjski kotlet, čevapčiče, piščančji file, razne klobase ...). Številni pridejo k njim zaradi odojka, ki je res vrhunsko pripravljen.
[[image_1_article_80212]]
[[image_6_article_80212]]
Seveda ne smejo manjkati solate; mešana ali šopska, pa pečena paprika, lepinja, prebranec in še bi lahko naštevali. Zraven seveda postrežejo ohlajeno pijačo, tako za odrasle kot tudi otroke. Vsak dan sejma od 9. do 19. ure.
[[image_3_article_80212]]
Že v času sejma ali pa tudi sicer pa se lahko oglasite tudi v Cerkvenjaku, v Gostišču pri Antonu. Lokal s 33-letno tradicijo je odprt vsak dan, ob ponedeljkih od 10. do 16. ure, ostale dneve pa zvečer do 21. ure. Na voljo so jedi iz obširnega jedilnega lista. Ob mesnih jedeh tudi ribe, lignji in podobno. Tam je mogoče tudi prenočiti.
[[image_4_article_80212]]
Lepo urejen gostinski lokal na sejmu Agra nudi prostor za oddih in okusen obrok kar 400 obiskovalcev, za katere jedi trenutno pripravlja 40 zaposlenih. Če pa se želite samo osvežiti s pijačo, pa se lahko oglasite v "jurčku", ki je lociran v senci tik za gostinskim objektom.
[[image_5_article_80212]]