Vsako leto se v tem času ponovi isti trenutek, saj nekje med prvim hladnejšim jutrom in prvimi prižganimi lučkami v mestnem središču podjetja, družbe in ekipe začnejo razmišljati, kje in kako bodo letos zaključili leto.

Letos je ta občutek še izrazitejši, saj ljudje iščejo nekaj bolj posebnega in osebnega, kar omogoči več pristnosti, več pogovora in malce manj formalnosti. Prav zato ni presenetljivo, da se kot alternativa klasičnim večerjam v restavracijah in najemom velikih dvoran vse pogosteje omenja prostor, ki je bil dolgo časa mariborski skriti kotiček, znan samo tistim, ki so ga že obiskali – zgornje nadstropje Astorie, kjer Fejst Food zadnje leto ustvarja kuliso za dogodke, ki so po svojem značaju bolj intimni, bolj domači in zato pogosto bolj nepozabni.

[[image_1_article_82839]]

Ko stopiš v njihovo nadstropje, je prvi vtis pogosto presenetljiv: pričakuješ klasično dvorano, dobiš pa nekaj, kar je bližje občutku večjega mestnega stanovanja, ki je ravno prav elegantno, ravno prav sproščeno in predvsem dovolj zaprto, da omogoča dogodek, v katerem se skupina počuti zares sproščena.

Prav ta občutek zasebnosti je eden glavnih razlogov, zakaj se po mestu hitro razširi glas, da je to eden redkih prostorov v centru, kjer lahko poteka zaključek, ki ostane samo vaš. Ljudje, ki so prostor že obiskali, pogosto povedo podobno zgodbo: da se je dinamika večera tam razvila precej drugače kot v bolj klasičnih okoljih.

Da sodelavci, ki se med letom redko pogovarjajo, naenkrat dobijo priložnost za klepet, da se ljudje premikajo med mizami spontano, ker prostor dopušča gibanje in ne vsiljuje formalnosti in da dogodek bolj spominja na večer družbe, ki se pozna, kot na obvezen zaključek, na katerega je pač »treba iti«.

[[image_2_article_82839]]

Zaključek, ki je lahko klasičen ali pa se razvije v kulinarično doživetje

Večina ekip se najprej zanima za možnost, da bi zaključek izpeljali v sproščeni obliki: hrana, druženje, glasba, nekaj pijače in možnost, da večer steče sam od sebe. Fejst Food to omogoča z meniji, ki jih oblikujejo posebej za posamezen dogodek, kar pomeni, da se večer lahko nagne v katerokoli smer želi skupina, bodisi v prijetno večerjo, v neformalen finger food, v tople jedi skozi cel večer ali v sodobne prigrizke, ki spremljajo živahen tempo prostora. Vse poteka v njihovem zasebnem nadstropju, kjer je vse prilagojeno eni sami skupini, kar decembrskim večerom doda nekaj, kar v restavracijah pogosto manjka: občutek, da ste tam samo vi.

[[image_3_article_82839]]

Toda v zadnjem letu se je pokazalo, da si precej ekip želi nekaj bolj interaktivnega, prav to pa so tisti večeri, po katerih so v Fejst Foodu zasloveli. Kulinarične delavnice so namreč ena od možnosti, ki jih številni izberejo kot bolj dinamičen, bolj družaben in bolj zabaven način zaključka. Skupina lahko izbere med mnogimi kulinaričnimi dejavnostmi, recimo azijsko delavnico, finger food delavnico, pripravo ramena, pri čemer jih vodita ekipa Fejst Fooda in kuhar, ki zna ljudi usmerjati tako, da se ob tem povežejo.

Če želite za svojo ekipo ali družbo ustvariti dogodek, ki bo resnično nekaj posebnega, vam pri Fejst Foodu z veseljem pomagajo. Najdete jih na Slovenski ulici 2 v Mariboru, dosegljivi pa so tudi na telefonu 069 840 396 ali prek e-pošte [email protected].

Takšen zaključek ni klasična večerja, ampak res sproščeno doživetje, ki dopušča vse od hudomušnega kritiziranja nadrejenih in ocenjevanja sposobnosti rezanja čebule do glasnega smeha in skupnega okušanja ekipnih kulinaričnih kreacij – ki jih nato seveda pojeste in tako še vedno ohranite tisti temeljni del pravega slovenskega službenega zaključka – dobro hrano, seveda.

[[image_4_article_82839]]

Zaključek lahko pripravite tudi v svojih prostorih, hrana pa pride k vam

Številni decembrski dogodki se sicer zgodijo kar v pisarnah, dvoranah, delovnih prostorih ali prostorih društev, za te situacije pa Fejst Food ponuja še eno možnost: vrhunski catering, prav tako zasnovan v njihovem »Fejst Food« svetovljanskem in fleksibilnem duhu, ki pride kar do naročnika.

[[image_5_article_82839]]

Catering se ne omejuje na klasične postavitve. Pri dogodkih na terenu pogosto pripravijo kombinacije toplih jedi, hladnih postaj, prigrizkov, bolj svečanih elementov ali preprostih, a izjemno okusnih skled, ki se hitro delijo med udeleženci. Edina konstanta je, da se jedilnik vedno prilagodi skupini, tako po okusih kot po dinamiki prostora, v katerem se bo večer odvijal.

[[image_6_article_82839]]

In ker ima Fejst Food že izkušnje s številnimi dogodki, znajo svetovati tudi pri stvareh, ki se jih organizatorji pogosto ne zavedajo: pri količinah, pri poteku postrežbe, pri časovnici, pri tem, kako postaviti hrano, da se ljudje ne zadržujejo samo na enem mestu, in pri detajlih, zaradi katerih večer poteka bolj gladko.

[[image_7_article_82839]]

Decembrski večeri – pa tudi vsi drugi trenutki, ki se jih ljudje res spomnijo, imajo skupni imenovalec. Niso preveč formalni in … ponudijo doživetje. Prav zato se zdi, da ima Fejst Food v tem decembru v načrtih podjetij prav posebno mesto – če ne tokrat, pa si lokacijo kar zabeležite za kakšen teambuilding, malce bolj neformalen sestanek, lahko pa tudi za vsa svoja domača in zasebna druženja ter praznovanja.

 

[[image_8_article_82839]]