Do zastojev prihaja v veliki meri zaradi tega, ker potniki niso pripravljeni na kontrolo in na formalnosti, ki jih morajo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki povzroča nalezljivo bolezen COVID-19, opraviti.

Pri vstopu v našo državo na kontrolni točki na Šentilju prihaja do zastojev. Do zastojev prihaja v veliki meri zaradi tega, ker potniki niso pripravljeni na kontrolo in na formalnosti, ki jih morajo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki povzroča nalezljivo bolezen COVID-19, opraviti.

Potniki, vse dokumente pripravite še pred mejo!

Zaradi tega vas prosimo, da v vaših medijih potnike, ki vstopajo v našo državo opozorite, da bodo formalnosti opravljene veliko hitreje, če si bodo dokumente, potrebne za vstop v našo državo, pripravili še pred kontrolo na meji. Zelo zamudno je namreč, če potniki šele na kontrolni točki pričnejo iskati dokumente po vozilu ali prtljažniku.

V naslednjih predprazničnih dneh pričakujemo še večji priliv potnikov, zato se gneči lahko izognemo le, če bodo potniki na novo kontrolo pripravljeni.