Maribor

Še več komplikacij pri izbiri ponudnika za negovalno bolnišnico UKC Maribor

Uredništvo , 22.10.23 ob 11:21

Še ena pritožba v postopku oddaje javnega naročila za ureditev negovalne bolnišnice UKC Maribor. Postopek iskanja gradbinca tako traja že več mesecev.

Še več komplikacij pri izbiri ponudnika za negovalno bolnišnico UKC Maribor

V postopku oddaje javnega naročila za ureditev negovalne bolnišnice Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je bil vložen nov zahtevek za revizijo. Potem ko je bil v tretje izbran za izvedbo del ponudnik Makro 5 Gradnje, se je zdaj pritožil Pomgrad.

Zahtevek za revizijo prejeli tik pred iztekom roka

Kot so za STA povedali na ministrstvu za zdravje, je naročnik prejel zahtevek za revizijo v sredo, tik pred iztekom roka za to. Zahtevek je vložil neizbrani ponudnik Pomgrad s partnerji VG5 in GIC gradnje. Državna revizijska komisija mora zdaj presoditi še o tem zahtevku, potem ko je na začetku tega meseca ugodila pritožbi Makro 5 Gradnje in naložila UKC Maribor, da opravi novo izbiro.

Negovalno bolnišnico namerava UKC Maribor urediti v prostorih na Slivniškem Pohorju, kjer je bil do nedavnega oddelek za pljučne bolezni.

A postopek iskanja gradbinca, ki bi opravil ta dela, traja že več mesecev. Javno naročilo za gradbeno obrtniška dela in opremo kuhinje so najprej oddali Makru 5 Gradnje, ki je bil najugodnejši izmed treh prijavljenih ponudnikov. Posel je bil pripravljen opraviti za 10,7 milijona evrov. A, kot je poročal portal Necenzurirano, naj bi po posredovanju takratnega vodje državnega urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra odločitev po desetih dneh razveljavili in nato izbrali najdražjega ponudnika, konzorcij Pomgrad, VG5 in GIC Gradnje, ki je ponudil posel za 12,3 milijona evrov.

Flis je upal, da bo odločitev ta teden postala pravnomočna

Na to odločitev se je pritožil Makro 5 Gradnje in državna revizijska komisija je njegovi pritožbi ugodila. UKC Maribor je nato znova izbral Makro 5 Gradnje in vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor Vojko Flis je upal, da bo ta odločitev ta teden postala pravnomočna. “Čim bomo poznali izvajalca, se bodo dela lahko začela,” je dejal na novinarski konferenci v ponedeljek.

Začetek urejanja negovalne bolnišnice je zdaj odvisen od poteka in izida revizijskega postopka.

Je pa projekt negovalne bolnišnice že izgubil predvideno evropsko sofinanciranje v višini 6,8 milijona evrov, saj ne bo zaključen v predvidenem roku konec tega leta.

STA