Zato ni mogoče napovedati, kdaj bo srednji bazen, ki je že več let zaprt, lahko končno spet sprejel kopalce. Gre za dokončanje celovite energetske sanacije starega dela kopališča in ureditve prezračevanja srednjega bazena. Slednja vključuje tudi ureditev garderob, sanitarij in vhodne avle pri srednjem bazenu.

Pogodbena vrednost energetske sanacije je 693.779 evrov (+ DDV), prezračevanja in ureditve prostorov pa 936.673 evrov (+ DDV).

Izvajalec dela končuje

Mestna občina Maribor kot investitor ugotavlja, da izvajalec prezračevanja Energo projekt trenutno končuje dela, zato ocenjujejo, da jih bo sklenil v naslednjih 14 dneh. Izvajalec energetske sanacije Senmed pa še ni začel montaže stavbnega pohištva, konkretno steklenih površin, čeprav so te že dobavljene. “Kdaj bo končana ta investicija, zato ne moremo predvideti,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na občini.

Dodali so, da je Mestna občina Maribor kot naročnik in financer oba izvajalca pred 30. novembrom, ko je bil zadnji rok za dokončanje del, večkrat pozvala, naj intenzivirata delo in investiciji zaključita v roku. Med izvajanjem ureditve prezračevanja, garderob in vhodne avle je bil sicer rok že dvakrat prestavljen, med izvajanjem energetske sanacije pa enkrat. Za prestavitev zadnjega roka, 30. novembra, ni zaprosil noben izvajalec.

Obnova srednjega bazena, h kateri je občina pristopila pred leti, je sicer že zaključena, a sta za njegovo ponovno obratovanje potrebna ureditev prezračevanja in energetska sanacija okoli 50 let starega kopališča. Tem delom pa kar ni videti konca.

Zaradi zaprtja bazena ima upravljavec kopališča, družba Šport Maribor, velik izpad prihodkov. Najbolj problematična je nezmožnost izvajanja plavalnih tečajev za osnovne šole.