Na mestu, kjer je leta 1985 delovala priljubljena diskoteka Sidro, danes diši po picah iz krušne peči in sodobnih kulinaričnih idejah, ki so pritegnile tako domačine kot obiskovalce od drugod.

Od diskoteke do priznane restavracije

Ko se je leta 1997 diskoteka preobrazila v picerijo, je Sidro hitro postalo zbirališče vseh, ki so si zaželeli izvrstne pice in sproščenega ambienta ob vodi. Testo, pripravljeno po originalnem italijanskem receptu, in krušna peč, v kateri pice dobijo tisti značilen, hrustljav rob, sta kmalu postala zaščitni znak lokala.

Z leti pa je zrasla tudi želja po prenovi. Leta 2020 se je lastnik odločil za celovito posodobitev objekta – tako v smislu energetske učinkovitosti kot ponudbe. Po letu dni obnovitvenih del je leta 2022 Restavracija in Pizzeria Sidro, z vdihnjenim novim življenjem, ponovno odprla vrata.

Kulinarični izbor, ki preseže pričakovanja

Danes Sidro velja za enega najsodobnejših lokalov v regiji, kjer lahko izbirate med več kot petdesetimi vrstami pic, številnimi testeninami, rižotami, solatami, burgerji in steaki, pripravljenimi v španski peči Mibrasa. K temu dodajte še sladice, ki dopolnijo izkušnjo, in široko izbiro vin ter piv – rezultat pa je celovita kulinarična zgodba, ki navduši vsakogar.

V notranjosti je prostora za približno dvesto gostov, dodatnih sto pa se jih lahko sprošča na dveh terasah, kjer ob hrani in pijači uživajo v pogledu na reko. Sidro je priljubljeno med družinami, pari in večjimi družbami, ki tukaj praznujejo pomembne trenutke. Ker so predvsem ob koncih tedna mize hitro zasedene, priporočajo predhodno rezervacijo.

Dimljeni okusi, ki navdušujejo

V začetku letošnjega leta so ponudbo še nadgradili. Na jedilnik so dodali nove mesne jedi, med katerimi izstopajo Brisket burger, Picanha, telečja krača in novi adut – dimljena goveja prsa (Brisket), ki jih pripravljajo v smokerju. Zaradi dolgotrajnega postopka priprave je jed na voljo le ob sredah in četrtkih ob predhodni rezervaciji, a tisti, ki so jo že poskusili, pravijo, da je vredna čakanja.

[[image_2_article_83298]]

Več kot le restavracija

Sidro danes ni zgolj prijeten ambient s pogledom na Dravo, temveč prostor, kjer je vsaka jed pripravljena z mislijo na gosta. Kolektiv s predanostjo in nasmehom skrbi, da se vsak obisk spremeni v izkušnjo, ki si jo želiš ponoviti.

[[image_1_article_83298]]

Z vlaganjem v kakovost, energijsko učinkovitost in sodobno ponudbo je Sidro dokaz, da lahko tradicija in inovacija hodita z roko v roki. Lokal, ki je bil nekoč središče zabave mladih Mariborčanov, danes ponosno nosi vlogo enega najboljših gostinskih naslovov v regiji – in še naprej dokazuje, da so dobre zgodbe tiste, ki trajajo.

Picerija in restavracija Sidro, K čolnarni 41, Bresternica

Telefon: 02 623 11 01

Spletna stran: www.sidro.si

Facebook: facebook.com/sidromb

Instagram: instagram.com/sidro_maribor

Sidro – zgodba, ki ostaja sidro lokalne kulinarike