Nova testiranja na okužbo z novim koronavirusom v Domu Danice Vogrinec Maribor dajejo spodbudnejše rezultate. Med 200 odvzetimi brisi ta teden je bil pozitiven eden. Trenutno je v tem domu okuženih 42 ljudi, od tega 25 stanovalcev in 17 zaposlenih. “Z veseljem ugotavljamo, da trend novih okužb upada,” je danes sporočil direktor Marko Slavič.

V ponedeljek je bilo v omenjenem domu odvzetih 127 brisov in vsi so bili negativni. Dan kasneje je bilo odvzetih še 73 brisov, pri tem pa je bil pozitiven en stanovalec.

Okužbe z novim koronavirusom so se pojavile na začetku prejšnjega tedna v enoti na Taboru, kjer biva okoli 200 starostnikov. V naslednjih dneh je število potrjeno okuženih skokovito raslo in do začetka tega tedna doseglo številko 40 oseb.

Manjka več kot polovica zaposlenih v enoti Tabor

Poleg okuženih zaposlenih so iz delovnih procesov preventivno izključili še okoli 30 drugih delavcev, kar pomeni, da manjka več kot polovica zaposlenih v enoti Tabor. Zato je po besedah Slaviča zelo težko organizirati delo v domu. “Zaposleni delajo v nemogočih razmerah,” je opozoril v izjavi za medije v ponedeljek. Dodatna pojasnila je napovedal za četrtek.

Težava niso le okužbe znotraj doma, ampak širjenje novega koronavirusa v Mariboru in okolici. Minuli konec tedna so potrdili okužbo med drugim tudi pri 11 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

STA