Zagotovili so brezplačni prevoz, prigrizek, animacijo, pokovko in ogled dveh kino predstav za več kot 840 otrok s spremljevalci, iz celotne severovzhodne Slovenije.

Podjetje Energija plus d.o.o. iz Maribora je v sodelovanju s Centri za socialno delo severovzhodne Slovenije ter partnerji Maribox, Marprom, Pekarna Hlebček in NK Maribor, že tretje leto zapored organiziralo ogled dveh kino predstav za več kot 840 otrok iz
socialno ogroženih družin. Pri projektu je sodelovalo dvanajst Centrov za socialno delo iz celotne severovzhodne Slovenije, od Ljutomera do Ruš.

Potrudijo se pričarati nasmeh

Podjetje Energija plus, ki je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo –
prispevati k večji kakovosti življenja. V družbi Energija plus se vsako leto potrudijo pričarati nasmeh na usta naših najmlajših. V sodelovanju s Centri za socialno delo severnovzhodne Slovenije ter podjetji Maribox, Maprom so tako že tretje leto zapored organizirali »Božični kino dan Energije plus«, pri čemer sta se letos pridružila še NK Maribor in Pekrana Hlebček.

Dodatna animacija za otroke

Zagotovili so brezplačni prevoz, prigrizek, animacijo, pokovko in ogled dveh kino predstav za več kot 840 otrok s spremljevalci, iz celotne severovzhodne Slovenije. Dodatno so letos organizirali še animacijo za otroke s pevko Claudio, Super Plinkom in Super Strelo
ter fotografiranje z nogometašema NK Maribor, Markom Milcem in Aleksom Pihlerjem. »Odgovornost do ljudi in skupnega življenjskega prostora nam v Energiji plus predstavlja eno izmed temeljnih vrednot podjetja. Kot del svojega poslanstva razumemo tudi pomoč v okolju, kjer živijo naši zaposleni, partnerji in kupci. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,« je poudaril Bojan Horvat, direktor podjetja Energija plus d.o.o.

Projektu sta se pridružila tudi Pekarna Hlebček in NK Maribor

Projektu, ki so ga poimenovali ”Božični kino dan Energije plus”, sta se letos pridružila še Pekarna Hlebček in NK Maribor, ki je na prireditvi zagotovil pristnost Marka Milca in Aleksa Pihlerja, ki sta otroke razveselila z avtogrami in zapestnicami. ”Z veseljem smo se odzvali pobudi podjetja Energija plus. Prepričani smo namreč, da je izlet v Maribor in doživetje kino predstave izkušnja in spomin, ki bo otrokom ostala večno,” je poudaril direktor Mariboxa g. Stipe Jerič. Tudi v Marpromu, ki je prevzel organizacijo prevozov otrok s spremljevalci, so bili nad pobudo navdušeni: ”Ena naših temeljnih usmeritev je skrb za partnerski odnos do strank in poslovnih partnerjev. S tem projektom smo zagotovili oboje, pri čemer je v prvi vrsti ključno, da smo lahko pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin, kar nas še posebej veseli,” je poudaril direktor podjetja Hlebček d.o.