Po besedah organizatorjev, tokrat že drugo leto zapored, je osrednji namen organizacije nogometnega dogodka zbiranje pomoči za razvoj nogometnega kluba.

Nogometni klub Pobrežje je pred novim izzivom oziroma organizacijo že drugega po vrsti dobrodelnega nogometnega turnirja. Pripravili ga bodo v soboto, 8. junija, od 9. ure naprej, ko bodo pričele prihajati prve ekipe, in bo potekal na tamkajšnji travnati površini.

Lani za gole, klubski nadstrešek…

Kot smo izvedeli od organizatorjev (v odboru za organizacijo nogometnega turnirja so Gregor Rudolf, Dejan Ramšak, Rene Drvenšak in Sebastijan Cvetko), bodo na nogometni zelenici tega dne najverjetneje uredili tri manjša igrišča (odvisno od števila prijavljenih klubov), uspeli pa so si že zagotoviti zadostno število sodnikov. Bistvo organizacije nogometnega turnirja je po njihovih besedah zagotoviti nadaljnji razvoj tega kluba, zato bodo del izkupička namenili tudi zanj, medtem ko so lani, kot bodo prav tako letos, iz tega naslova poplačali najboljšo ekipo, del pa namenili nogometnemu klubu, denimo, za nakup golov in ureditev klubskega nadstreška. Potreben finančni zalogaj si bodo poskušali zagotoviti od zbranih prijavnin v višini 50 evrov, ki jo klub plača za sodelovanje na turnirju (zanimanje ekip je že zdaj precejšnje), od sponzorjev, z zbiranjem najrazličnejših donacij, tudi od posameznikov, ki so jim v zahvalo podarili zapestnico in jim bo poleg medijske podpore tega dne omogočala še dodatne ugodnosti.

Tudi bogat spremljevalni program

Željo po sodelovanju jim je ponudila tudi Mestna četrt Pobrežje, ki jim bo po predhodnem dogovoru priskrbela stojnice, na katerih se bosta med drugimi predstavila pobreška nogometni klub in mestna četrt, tisti sponzorji, ki bodo želeli, pa jih bodo lahko izkoristili za promocijo svoje dejavnosti. Obiskovalcem bodo na voljo še otroške animacije, obiskali jih bodo tudi iz pobreških vrtcev,mažoretke, veliko bo napihljivih igral, balonov, poligončkov in drugih igral. Za razvoj kluba bodo namenili tudi del izkupička od prodaje pestre kulinarične ponudbe.