Pesnica

V pesniški občini asfaltirali dober kilometer in pol lokalne ceste od Jarenine do poslopja Dveri Pax. V prihodnjem letu bodo uredili še cesto do Zmrzleka, sočasno pa tudi kolesarsko povezavo od Šentilja preko Jarenine, Voska do Lenarta.

Damjan Veršič4 tedni

Vse štiri krajevne skupnosti v občini Pesnica so decembrsko razsvetljene. Najmlajše je že obiskal Miklavž, kmalu pridejo še Božiček in palčki.

Damjan Veršič1 mesec

Danes sta bila v Jareninskem dolu na širokopasovno optično omrežje Rune priključena prva rezidenčna uporabnika. V tem delu se gradi ultrahitra širokopasovna optična povezava za občine Šentilj, Pesnica in Kungota.

Uredništvo2 meseca

Občina Pesnica in KUD Marice Kerenčič sta včeraj v Pesnici pripravila svečano zasaditev lipe v čast 80-letnice rojstva pisatelja in častnega občana Toneta Partljiča.

Uredništvo4 meseci

Dom starejših Idila sporoča, da so po posvetu z epidemiologi NIJZ, od ponedeljka, 20.7. 2020, znova omogočili obiske stanovalcev.

Uredništvo6 mesecev

V soboto, 18. 7. 2020, bo potekal Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba 2020. Obiskovalci bodo lahko degustirali vrhunska vina desetih vinogradnikov ob vinskih cestah v Jakobskem dolu.

Veronika Pirman6 mesecev

Včeraj so v Jareninskem dolu začeli z izvajanjem gradbenih del na izgradnji primarnega dela optičnega omrežja Rune. Gradijo odsek proti Šentilju in proti Pesnici.

Uredništvo6 mesecev

Minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, v Pesnici napovedal skorajšnjo odločitev o dveh operativnih programov za črpanje evropskih sredstev

Uredništvo7 mesecev

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan8 mesecev

Glede na nastalo situacijo je pričakovati, da bo gradbeno dovoljenje za nov odsek v dolžini 3,7 kilometra, pridobljeno do avgusta, kar bi omogočilo pričetek del v septembru 2020.

Andreja Bjelan8 mesecev

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan9 mesecev