Mažoretna in twirling skupina iz Pernice, ki beleži izjemne uspehe na tekmovanjih, 15. septembra organizira veliki dobrodelni koncert v Jakobskem dolu. Nastopili bodo številni znani slovenski glasbeniki.

Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Pernica. Že vrsto let nastopa na raznih kulturnih in športnih prireditvah, kjer prikazujejo svoje mažoretne in twirling koreografije. Vsako leto udeležuje državnih prvenstev v obeh disciplinah: twirling športu in mažoretah. Tekmujejo skupine, pari in posamezniki.

Mednarodni rezultati

Na tekmovanjih vsako leto dosegajo dobre rezultate, še posebej pa so ponosni na rezultate z letošnjega 19. odprtega državnega prvenstva MTZS. Tam sta Sergeja Pauman in Mojca Pleteršek osvojili dve zlati in eno srebrno medaljo. S temi rezultati sta postali državni prvakinji in se uvrstili na svetovni pokal. Pohvalijo se lahko z aktualno svetovno prvakinjo v mažoretah, Lano Žabčič.

Srednja skupina

Srednja skupina

Mlajša skupina

Starejša skupina

Kljub dobrim uspehom še vedno brez pravih uniform

V društvu se s tem ukvarja kar preko 40 punc iz Pernice, Jakobskega dola, Jarenine, Pesnice in tudi drugih krajev in občin. Kot je povedala predsednica KUD Pernica, Zdenka Bukovec, je pomembno, da so punce za nastope in tekmovanja dobro oblečene in tudi prepoznavne zato bodo želijo kupiti nove mažoretne uniforme in jim tako prvič v vseh teh letih omogočili, da v njih nastopajo in tekmujejo.

Ker pa je izvedba takšnega projekta velik finančni zalogaj, so se v društvu odločili, da bodo 15. septembra organizirali koncert, kjer bo ves izkupiček od prodaje kart namenjen prav nakupu novih mažoretnih uniform (kape, suknjiči, dresi, krila, škornji).

Koncert bo 15. septembra 2019 pri Gostišču Žmavc v Jakobskem dolu.

Na dogodku tudi srečelov

Vstopnica na dogodek bo 8 evrov, otroci do 6. leta pa imajo prost vstop. Punce pa bodo imele tudi srečelov – vsaka srečka je dobitna, stale pa bodo 2,5 evra. Mažoretke bodo premierno predstavile tudi novo pesem Zoje Hadner, ta pesem pa bo pod podobo nove uniforme predstavljena tudi na Mednarodnem festivalu v Bosni in Hercegovini.

Znani nastopajoči

Nastop so do sedaj potrdili Zoja Hadner, Spidi – Slavc Kovačič, Domen Kumer, Poskočni muzikanti, Damjan Murko, ansambel Norost, ansambel Poskok, Trio Rudija Breznika, ansambel Prisrčniki, ansambel Zadetek, Bistriški tamburaši, Anabel, ansambel Uspeh, Tilen Lotrič, Julian Veliss in Soulution.