Maribor – Destinacija Štajerska s ponosom predstavlja svojo ambasadorko Kajo Naveršnik, ki je glas domačih vrednot ponesla v svet. Njena pot se je začela na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor, nadaljevala na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award, udeležila pa se je tudi kuharskega šova MasterChef Slovenija.
Zgodaj začutila klic turizma
Komaj 23-letna Kaja je že zgodaj začutila klic turizma. Najprej kot študentka VSGT Maribor, danes pa kot ustvarjalna sila na Domačiji Kovačnik, kamor jo je ponesla ljubezen. Njena želja po znanju, predanost in nalezljiva pozitivnost so vrednote, ki odsevajo mladostno energijo Štajerke.
Rek »Na mladih svet stoji« nas opominja, kako pomembno je, da mladim damo priložnost in jih slišimo. Prav zato so v okviru destinacije Štajerska Kajo z veseljem povabili k sodelovanju kot ambasadorko – ker verjamejo, da lahko pristne vrednote domačega okolja ponese v svet.
Kaja na novi poti: Od Masterchefovih izzivov do vloge štajerske ambasadorke
Nataša Ritonija, direktorica RRA Podravje - Maribor, izpostavlja: »Verjamemo, da je tesno sodelovanje z gospodarstvom eden ključnih dejavnikov za trajnostni razvoj regije. Zato aktivno spodbujamo povezovanje, soustvarjanje ter podpiramo posameznike in zgodbe, ki poosebljajo štajerski potencial. Kajo bomo podpirali pri njenem razvoju ter z njo širili dobre zgodbe Štajerske. Verjamemo, da bo njena strast do kulinarike in gostoljubnosti še naprej navdihovala mlade ter pripomogla k prepoznavnosti naše regije. Kaja je izvrstna predstavnica vrednot, ki so v srcu Štajerske. Prepričani smo, da bo še naprej ustvarjala zgodbe, ki nas bodo povezovale in navdihovale.«
Svojo novo vlogo, ko je črni Masterchefov predpasnik zamenjala za rdečega – štajerskega, Kaja Naveršnik opiše z nasmehom: »Ko sem prejela priložnost, da zastopam kulinarično dediščino Pohorja in Štajerske, sem se počutila kot del nečesa večjega – kot ambasadorka, ki lahko v vsaki kapljici tradicionalnih receptov in inovativnih pristopov ujame zgodbo naše regije. Zavedam se, da sta tradicija in inovacija pogosto neločljivo povezana, saj prav vsak lokalni okus nosi v sebi zgodovino, a hkrati odpira vrata prihodnosti. Z navdušenjem sprejemam to vlogo, ker verjamem, da lahko s pravimi partnerji in z ustreznim sporočilom prispevamo k še večji prepoznavnosti regije. Moja misija ni zgolj predstaviti jedi, temveč tisto, kar se skriva za njimi – človeško strast, predanost in kreativnost, ki so ključnega pomena v gostinstvu in turizmu. To je priložnost, da s profesionalnim in trajnostnim pristopom združimo lokalne tradicije in sodobne trende, s čimer ustvarjamo most med generacijami in kultura, ki bo navdihovala tako doma kot v tujini. Verjamem, da bo sodelovanje pod okriljem RRA Podravje prineslo številne inovacije, ki bodo tako bogatile našo kulinarično ponudbo kot tudi okrepile našo regijo kot destinacijo vrhunske kulinarike. Hvaležna sem za zaupanje in navdušena nad prihodnjimi skupnimi projekti, ki jih bomo razvijali z mislijo na kakovost, trajnost ter spoštovanje bogate dediščine, ki jo imamo vsi skupaj.«
[[image_1_article_76242]]
Tudi na VSGT Maribor, kjer je Kaja študirala in pridobivala strokovno znanje, podpirajo njeno karierno pot. »Kaja je odličen dokaz, da so poklici v industriji gostoljubja kot nalašč za mlade posameznike, ki si želijo poslovno kariero v dinamičnem in kreativnem okolju, a z jasnim odtisom trajnosti in družinskega podjetništva,« pove Mojca Polak, direktorica VSGT Maribor, in dodaja: »Urbanaravne užitke Štajerske je Kaja na tekmovanju European Young Chef Award predstavila z gobovo juho, nezamenljivo jedjo destinacije. Z inovativnim pristopom jo je preobrazila v izpovedni krožnik, ki skozi zgodbarjenje in celovitost izkušnje, gosta popelje po senzoričnih utrinkih destinacije.«
Skupaj s Kajo vas na RRA Podravje - Maribor vabijo na popotovanje po prelepi Štajerski in spoznavanju njene tradicije, naravne in kulturne dediščine. V okviru ambasadorstva destinacije Štajerska so s Kajo posneli video, v katerem se združita dve zgodbi in en okus – tako kot v njeni gobovi juhi, preprosti jedi, ki razvaja brbončice in jo ponujajo v 39 občinah po Štajerski. Prepustite se petzvezdični Štajerski in raziščite njena pristna urbanaravna doživetja.