Prejšnji predsednik Saša Mikić naj bi novembra ponudil odstopno izjavo z mesta predsednika zaradi zdravstvenih razlogov iz osebnih razlogov.

Foto: arhiv ZPM

Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM), sicer tudi prostovoljska, neprofitna in humanitarna organizacija, ima novo vodstvo. Na čelu organizacije je Sašo Mikića zamenjala Nina Babič.

»Odločitev za kandidaturo ni bila enostavna«

Kot je povedala nova predsednica za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si, je prostovoljka ZPM Maribor že od leta 2005. Bila je tudi podpredsednica ob Saši Mikiću v njegovem prvem mandatu in sedaj v drugem, do njegovega odstopa. »Odločitev za kandidaturo ni bila enostavna, vendar bom do konca nadomestnega mandata (avgust 2021) nadaljevala z zastavljenim programom dela ter dodala še svoj osebni pečat pri delovanju zveze,« je pojasnila Babičeva.

Zagotovo bodo sledili tradiciji

Dodala je, da verjame v dobro, ki ga ZPM Maribor dela za otroke, mladostnike in tudi odrasle preko spodbujanja prostovoljstva, pa v bistvu za mesto na splošno. »Skupaj z zaposlenimi, člani predsedstva in drugimi organi zveze bomo zagotovo sledili tradiciji ter se hkrati skušali približati sodobnim potrebam mladih. Program dela je sprejet, letovanja so pred vrati, dela je veliko, a energije prav tako,« je poudarila sogovornica.

Soglasna potrditev nove predsednice

Izvedeli smo tudi, da naj bi prejšnji predsednik novembra ponudil odstopno izjavo z mesta predsednika zaradi zdravstvenih razlogov iz osebnih razlogov. Božo Raušl, sekretar ZPM, nam je o imenovanju še dejal, da so imeli redno skupščino, na kateri je šest delegatov Babičevo za predsednico potrdilo soglasno.