Tone Vogrinec predlaga progo Jonatan, ki poteka vzporedno s pohorsko vzpenjačo. Cilj je malce nižje od Trikotne jase, tako da je proga večinoma nad to mejo sneženja. Tako bi tekmovalni smučarji dobili tudi svojo telovadnico.

Tone Vogrinec je v intervjuju za portal MMC povedal, da je žal še vedno veliko negativizma ob nenehnem premikanju tekme v Kranjsko Goro, a je še vedno prepričan, da je Maribor pravo mesto za organizacijo tekem svetovnega pokala. V prihodnjih letih naj bi bilo morda malo lažje, ker bo Zlata Lisica nekoliko pozneje, v februarju. Je pa po njegovem mnenju vseeno treba razmišljati o alternativni progi.

Proga Jonatan kot alternativna proga

Že nekaj časa je po besedah Vogrinca načrtovana proga Jonatan, ki poteka vzporedno s pohorsko vzpenjačo. Štart je na vrhu, torej precej višje, kot je štart veleslaloma na klasični progi, ki se konča v dolini. Proga Jonatan je že trasirana, poseka je narejena, proga bi zadoščala za lep veleslalom, dodaja Vogrinec.

Cilj je malce nižje od Trikotne jase, tako da je proga večinoma nad to mejo sneženja. Na tej progi Jonatan bi bilo mogoče, v okvirno petletnem načrtu, usposobiti teren kot rezervni scenarij za Zlato lisico in tudi za poligon, ki ga slovensko smučanje tako zelo potrebuje.

Cilj je malce nižje od Trikotne jase, tako da je proga večinoma nad to mejo sneženja. Na tej progi Jonatan bi bilo mogoče, v okvirno petletnem načrtu, usposobiti teren kot rezervni scenarij za Zlato lisico in tudi za poligon, ki ga slovensko smučanje tako zelo potrebuje. To bi bil prekrasen poligon, ločen od vseh drugih prog, primeren tudi za reprezentančne treninge.

Tako bi smučarji dobili svojo telovadnico

Proga na Pohorju, kot poudarja Vogrinec za MMC, bi bila namenjena samo tekmovalnemu smučanju in tako bi smučarji dobili svojo telovadnico. V Sloveniji namreč razen alpskega smučanja ni športne panoge, ki nima možnosti za trening. Tekači imajo idealne možnosti na Pokljuki in v Planici, skakalci imajo 80 plastičnih skakalnic, prekrasen center v Kranju, nove vrhunske objekte v Planici, biatlonci poligon na Pokljuki za poletno in zimsko udejstvovanje.

Alpinci morajo iskati terene v tujini. Za A-reprezentanco se to še da organizirati, kaj pa vsi drugi, klubi in mladi, se sprašuje Vogrinec. “Če bi usposobili poligon v Mariboru, bi imeli tudi alpski smučarji svojo telovadnico“, pravi Vogrinec.

Alpinci morajo iskati terene v tujini. Za A-reprezentanco se to še da organizirati, kaj pa vsi drugi, klubi in mladi, se sprašuje Vogrinec. “Če bi usposobili poligon v Mariboru, bi imeli tudi alpski smučarji svojo telovadnico“, pravi Vogrinec.

Vogrinec predlaga, da bi bil nosilec SK Branik. Kot še zatrjuje Vogrinec, o razvoju Pohorja je tako in tako veliko govora na ravni občine Maribor in okoliških občin. “Vsi bi radi, da bi Pohorje zaživelo. Ima izjemne možnosti, saj je malo krajev na svetu, kot je Maribor, ki ima pred nosom smučišče in še takšen hrib, ki je okoljsko nedotaknjen in kjer so številne možnosti za rekreacijo“, zaključuje Vogrinec