Tudi letos Zavod za turizem vabi na edinstveno kulinarično popotovanje, kjer se bogata tradicija sreča z inovativnimi pristopi. Pod soncem obsijanimi vinogradi znamenite mariborske Kalvarije se bo razprostirala 70 metrov dolga miza, obložena z vrhunsko kulinariko in izbranimi štajerskimi vini, postreglo pa vam bo več kot 100 dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor ter študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Na dogodku bodo sodelovali trije priznani vrhunski slovenski chefi, ki bodo s pomočjo mladega upa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in mladega upa iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor pripravljali izvrstne jedi iz svežih in lokalno pridelanih sestavin. Jedilnik bo vključeval tradicionalno slovensko kot tudi sodobno in mednarodno kuhinjo, zaokrožila pa ga bodo najboljša lokalna vina. Letos bosta na Žametni večerji med vinogradi sodelovala tudi dva mlada talenta iz strežbe, ki bosta s svojim svežim znanjem in energijo očarala goste, prikazala inovativne načine prezentacije jedi in pijač ter poudarila pomembnost razumevanja gostoljubja. Tako s sodelovanjem mladih talentov izrazimo podporo mladi generaciji v gostinstvu in poudarimo pomembnost prihodnosti slovenske gastronomije.