Zavod za turizem Maribor je v štiri degustacijske kategorije povezal 24 gastronomskih ponudnikov – nagrajenih štajerskih vinarjev, vrhunskih restavracij in chefov, gostiln s tradicijo in turističnih kmetij – ki bodo v obdobju od 22. aprila do 2. maja 2022 na široko odprli vrata obiskovalcem od blizu in daleč.

Nova sezona je pred vrati

Začenja se nova sezona gurmanskih druženj, prijateljevanja v vinskih kleteh, uživanja na vrtovih in razgledovanja med vinogradi. V mestu najstarejše trte sveta so ponosni na svoje mednarodno priznane vinarje in vrhunske kuharske mojstre, ki jih med drugimi izpostavljata in nagrajujeta tudi slovita Decanter in Michelin. Zdaj so svoje prvake in druge odlične gostitelje povabili v skupinski turistični produkt, ki povezuje in nadgrajuje turistično ponudbo mariborskega podeželja ter utrjuje sloves Maribora kot vrhunske gastronomske destinacije.

Ponosni smo, da nam je uspelo sestaviti tako široko pomladno Wine & Dine ponudbo – a ne bomo se ustavili pri tem.

Vesna Horvat, Zavod za turizem Maribor: “Štajerska Slovenija z mariborsko Guinnessovo rekorderko na čelu je vinska in kulinarična regija svetovnega formata. Pristno gostoljubje, izjemna kakovost in prodorna inovativnost naših vinarjev, gostincev, kmetov in predelovalcev so garancija za nepozabna doživetja, zato smo še posebej veseli, da so se tako partnersko odzvali našemu povabilu v povezano gastronomsko skupnost. Ponosni smo, da nam je uspelo sestaviti tako široko pomladno Wine & Dine ponudbo – a ne bomo se ustavili pri tem. Turistični produkt »Wine & Dine Maribor« smo zasnovali tako, da bo na voljo v za vino in hrano ključnih letnih časih – sedaj spomladi, nato pa še poleti in jeseni. ”

Kako je organiziran »Wine & Dine Maribor«?
»Wine & Dine Maribor« ponuja štiri vinsko-kulinarične kategorije, ki združujejo ponudbo posameznih ponudnikov po enotnih cenah in terminih.
1. Vinarji vabijo na »Super« in »Super fajn« degustacije (18 in 28 EUR) s šestimi vzorci izjemnih štajerskih vin in dobrot za spremljavo.
2. Mariborski »Vrhunske kune in chefi« v nagrajenih restavracijah pripravljajo 3-hodni jedilnik (45 EUR).
3. »Najboljše za probat« povezuje degustacijo pridelka z zgodbo o njegovem nastanku (20 EUR).
4. Ponudniki »Hišnih hitov« vabijo na posebno kulinarično razvajanje (20 EUR).
Nakup »Wine & Dine Maribor« doživetja pri izbranem ponudniku je mogoče opraviti preko spletne strani visitmaribor.si ter v Turistično informacijskem centru (TIC) Maribor in v Hiši Stare trte (najkasneje tri ure pred doživetjem oz. 24 ur pred izbranim terminom doživetja “Vrhunska kuhna in chefi”).